Archiregnum

A Magyar Királyságban a Jóisten lakozik. Jelenléte annyira áthatja a szívünket, hogy még a Földünk megjelölésére is az Úr nevét használjuk. Úr, uruszág, ország, mondogatjuk királyságunkról. Uradalmakról beszélünk, mint a rendezett élet legkisebb egységéről. A Jóisten lelke van a Föld erejében, a Nap sugarában és a Szél zúgásában! A teremtés, a Mindenség koronája ez a királyság: az Isten országa, a világ legnagyobb csodája! A Mindenhatónak, a Földnek és a Népnek az egységét pedig az Égből alászállott Szent Korona pecsételi meg! Annyira szeretjük az összetartozás égi jelét, hogy egylényegűvé váltunk vele. Bennünk, általunk kelt életre a Szent Korona. Képe minden születő gyermeknek a szívében ott ragyog! Ez a fénylő tökéletesség összefűzi mindazokat akik valaha ebben a királyságban éltek. Az e világi és a mennyei élet összetartozik, mert a Szent Korona Királysága örök életű. Ez az evangéliumra épült ország jelként lebeg Ég és Föld között. A Világ más birodalmai úgy neveznek bennünket Archiregnum, Őskirályság, Főkirályság, Mintakirályság! Ebben a hazában az országos tisztségek viseléséért jár a legmagasabb fizetség, mert az Ország felemelkedése a legnagyobb dicsőség! A határokat és a törvényeket az Úristen jelölte ki, hogy mindenki kövesse az Örök Rendet! A mércét, amellyel a Szent Király megvalósítja a Mindenható tervét Budapesten őrzik örök emlékeztetőül, hogy mindenki emlékezetében tartsa: Mindenki azonos a Jóisten előtt! Az emberek a szerződéseiket a Jóisten papjai és szerzetesei előtt kötik, mert vallási szerződés minden egyezség. Az Isten papjai és szerzetesei életre szóló házasságban élnek, mivel a Jóisten a férfit és a nőt párnak, egynek teremtette! Az igazság szeretete igazgatja ezt az országot, mert az igazságérzet a Jóisten szeretete! Ez az ősi, égi eredetű királyság a Magyar Királyság! Isten és a Szent Korona nevében küzdjünk Nemzetünk felemelkedéséért!

Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2010. május 14., péntek

Vonattal Csíksomlyóra

A vasútbarát magazint, könyveket, tévéműsort és hasonlókat megjelentető Indóház kiadó cégcsoportja tavalyelőtt indította el először a pünkösdi csíksomlyói búcsúra vonatát székely gyors néven. Persze nemcsak utazásról van szó, a Székely Gyors utazási iroda szállásról, részben étkezésről és programokról is gondoskodik azoknak, akik befizetnek az útra.
Tevan Imre: 2009.Erdély 619
Idén már két vonat megy Székelyföldre. A Biharkeresztesen, Kolozsváron és a székely körvasúton át, vagyis a kétszer már bejárt úton közlekedő székely gyorsot dízelmozdony vontatja, a legnagyobb rajongótábort felmutató magyar mozdony, a svéd gyártású Nohab. Idén május 21-én azonban másik úton, a villamosított Lőkösháza-Arad-Gyulafehérvár-Brassó dél-erdélyi vasútvonalon is indul egy vonat, a Csíksomlyó expressz. Ezt a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Taurusa viszi, amely nemrég kapott különleges külsőt: Széchenyi Istvánra emlékeztet.
Tevan Imre: IMG 2755
A két vonat egy peron két oldalán áll majd jövő péntek reggel, hogy tíz perc különbséggel induljon. Gyakorlati szempontból fontos, hogy a Csíksomlyó expressz Sopronból indul, így a Győr-Moson-Sopron megyeiek átszállás nélkül utazhatnak Csíkba. (A Székely Gyors utazási iroda amúgy grátisz szállást ad két napra azoknak a nem budapesti résztvevőknek, akik egyébként nem tudnák elérni az indulást, illetve nem jutnának haza.) Érdekes lehet a Csíksomlyó expressz azoknak is, akik a székely gyorssal utaztak már a búcsúra, és most más erdélyi tájakat akarnak látni a vonatból.
Tevan Imre: 2009.Erdély 460
Még fontosabb szempont, hogy – T. Hámori Ferenc tulajdonos, főszerkesztő tájékoztatása szerint – a székely gyorsra lényegében elfogytak a jegyek, legfeljebb a lemondások erejéig tudnak még néhány utast felvenni, a Csíksomlyó expresszre azonban vannak még szabad helyek. A székely gyors és a Csíksomlyó expressz programja elsősorban a „Nagy-Magyarország-turizmus” része, de vasútbarátoknak is érdekes program. Nemcsak azért, mert a különleges vonatok szép vasútvonalakon mennek, hanem azért is, mert a programnak van vasúti része is: a MÁV egykori legkeletibb őrházát is meglátogatják a résztvevők Gyimesbükkön.

http://kotottpalya.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés