Archiregnum

A Magyar Királyságban a Jóisten lakozik. Jelenléte annyira áthatja a szívünket, hogy még a Földünk megjelölésére is az Úr nevét használjuk. Úr, uruszág, ország, mondogatjuk királyságunkról. Uradalmakról beszélünk, mint a rendezett élet legkisebb egységéről. A Jóisten lelke van a Föld erejében, a Nap sugarában és a Szél zúgásában! A teremtés, a Mindenség koronája ez a királyság: az Isten országa, a világ legnagyobb csodája! A Mindenhatónak, a Földnek és a Népnek az egységét pedig az Égből alászállott Szent Korona pecsételi meg! Annyira szeretjük az összetartozás égi jelét, hogy egylényegűvé váltunk vele. Bennünk, általunk kelt életre a Szent Korona. Képe minden születő gyermeknek a szívében ott ragyog! Ez a fénylő tökéletesség összefűzi mindazokat akik valaha ebben a királyságban éltek. Az e világi és a mennyei élet összetartozik, mert a Szent Korona Királysága örök életű. Ez az evangéliumra épült ország jelként lebeg Ég és Föld között. A Világ más birodalmai úgy neveznek bennünket Archiregnum, Őskirályság, Főkirályság, Mintakirályság! Ebben a hazában az országos tisztségek viseléséért jár a legmagasabb fizetség, mert az Ország felemelkedése a legnagyobb dicsőség! A határokat és a törvényeket az Úristen jelölte ki, hogy mindenki kövesse az Örök Rendet! A mércét, amellyel a Szent Király megvalósítja a Mindenható tervét Budapesten őrzik örök emlékeztetőül, hogy mindenki emlékezetében tartsa: Mindenki azonos a Jóisten előtt! Az emberek a szerződéseiket a Jóisten papjai és szerzetesei előtt kötik, mert vallási szerződés minden egyezség. Az Isten papjai és szerzetesei életre szóló házasságban élnek, mivel a Jóisten a férfit és a nőt párnak, egynek teremtette! Az igazság szeretete igazgatja ezt az országot, mert az igazságérzet a Jóisten szeretete! Ez az ősi, égi eredetű királyság a Magyar Királyság! Isten és a Szent Korona nevében küzdjünk Nemzetünk felemelkedéséért!

Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2010. május 20., csütörtök

Erdély a Magyar Királyság része - Megszépül Nagykároly régi központja

Megszépül Nagykároly régi központja
Rendbe hozzák azt az épületet is, ahol annak idején Petőfi megismerte Szendrey Júliát.
Tizenötmillió eurós segítség. Megszépül Nagykároly régi központja az Európai Uniótól nyert támogatásnak köszönhetően. A színház, a Károlyi grófok kastélya és a partiumi kisváros történelmi főutcája is megújul.
1847-ben itt, a hajdani Szarvas fogadóban tartott megyebálon ismerte meg Petőfi Sándor leendő hitvesét, Szendrey Júliát. Az épületet is átalakítják majd, és ideköltözik a nagykárolyi polgármesteri hivatal új székhelye.

- 1806-ban épült a fogadó. 1834-ben a vidéket egy nagy földrengés rázta meg, és aztán Ybl Miklós tervei alapján újjáépítették a fogadót. Ybl családi barátja volt a Károlyi grófoknak. Tipikus erdélyi, meg magyarországi városháza, a díszteremben van egy páholy, ahová úgymond a pórnép is fölmehetett, lent voltak a városatyák. Ezeket meg kell menteni, és az utolsó pillanatot fogtuk ki – jelentette ki Kovács Jenő polgármester

A városközponti angolkertben található Károlyi kastély felújítása már javában folyik.

- Versenyezni akarunk a segesvári Drakula turisztikai úttal. Itt lenne Szatmár megyében a két épület: az erdődi vár felújítása, 700 ezer euró értékben, és a 4 millió 400 ezer euróért a Károlyi kastély rendbehozatala. Már a tetőt csináljuk, jövő decemberben lesz vége. Nagyon szép turisztikai látványosság lesz a Károlyi kastély. Itt született nem messze Ady Endre és Kölcsey 30 kilométeres távolságban – tette hozzá.

Kétmillió euróból restaurálják majd a városi színház megromlott épületét, és a körülötte lévő ingatlanokat, köztük a kultúrotthont is. A restaurálás során visszaállítják majd a kommunisták által lerombolt páholyokat is.
Nyomtatás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés