Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2010. május 22., szombat

Nagy-Magyarországért a Magyarok Világszövetsége - Japán

Patrubány Miklós fogadta Japán nagykövetét


A Magyarok Világszövetsége székházában fogadta Japán magyarországi képviselőjét, ITO Tecuo rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke.

Japán nagykövete Polgár Marianne grafikusművész japán témájú kiállításának megnyitóján mondott köszöntőt.
A Magyarok Világszövetségének elnöke szólt a két nép közös kulturális örökségéről, a régmúltba, Közép-Ázsiában vezető közös gyökerekről, és megajándékozta a magas rangú vendéget Kazár Lajos másfél évtizeddel ezelőtt megjelent könyvével, amelyet a magyar-japán nyelvrokonságról írt.

Az MVSZ elnöke átadta a Trianon 90. évfordulója alkalmából a Magyarok Világszövetsége által kiadott, "Hogyan történhetett?!" - Kiáltvány Trianon 90 évfordulóján című dupla CD-t, amelyet a vendég hálás köszönettel fogadott. Patrubány Miklós felhívta a vendég figyelmét a Magyarországot a nemlét küszöbére taszító trianoni békeparancs közelgő évfordulójára.

A nagy érdeklődés mellett zajló megnyitón jelen volt Rácz Sándor, a Magyarok Világszövetségének tiszteletbeli elnöke és Ladó László, az MVSZ Kárpát-mendecén Kívüli Régiójának elnöke.



Polgár Marianne - a képen jobbról a második - művészetét dr. Vihar Judit, a Magyar-Japán Baráti Társaság elnöke, az ELTE professzora méltatta. Baloldalt ITO Tecuo nagykövet és felesége.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés