Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2010. május 22., szombat

Erdély a Magyar Királyság része - Székelyföld Napok


Csíkszeredában kiállítások, előadások, vásárok és kulturális rendezvények sorát tartják.



Csíkszeredában kiállítások, előadások, vásárok és kulturális rendezvények sorát tartják a búcsúra érkező zarándokoknak. Első ízben rendeznek Székelyföld Napokat, így biztosan mindenki talál kedvére való programot.
-Túrós dézsa, budonkának nevezzük. Fenyőfából készül, valaki megrendelte és készítjük neki! - A kézművesek a vásáron készítették el portékáikat.
   
A csíki vásári forgatagár délelőtt is láthatták a Duna Televízió nézői, a  Kívánságkosár élő közvetítésében. Csíksomlyótól Barcaságig, péntektől hétfőig 25 órányi élő adást közvetít a 60 tagú stáb: - Először is a nézőket érdekli, hogy mi van itt, milyen itt az élet. Így alakult az ki, hogy nemcsak a Csíksomlyói búcsút közvetítjük, hanem a gyermektánc ünnepet is, meg kimegyünk a történelmi határszélre, meg elkezdtünk vonatozni, meg hétfőn a Barcaságba is el fogunk látogatni - mondta el Cselényi László, a Duna Tv elnöke.
A Csűrdöngölő ifjúsági néptánctalálkozón 46 csoport váltotta egymást a színpadon. A jó hangulatot a szemerkélő eső sem tudta elmosni. Több mint ezer fiatal perdült táncra a főtéren.
Nyomtatás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés