Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2010. május 7., péntek

Felvidék és Vajdaság a Magyar Királyság része

Pásztor István együtt kampányol az MKP-val
Vajdaság megelőzte Felvidéket a nemzeti politika területén.




Pásztor István a Magyar Koalíció Pártjának választási kampányát segíti Felvidéken. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke tájékoztatja a felvidéki Magyarokat a Vajdaságban már elfogadott Magyar törvényről, amely szerinte példaértékű lehet Felvidék számára is.

A jogszabály ugyanis lehetővé teszi, hogy a vajdasági Magyarok saját jogköröket kapjanak az oktatásügy, a tájékoztatás, a kultúra és a hivatali nyelvhasználat terén.

-  Akkora erővel kell rendelkeznünk, hogy önmagunk tudjunk törvényeket hozni.  Fontos az, hogy ügyesek legyünk. Ezért fontos az, hogy erősek legyünk, ezért fontos az, hogy döntéshozók legyünk – jegyezte meg Pásztor István.

- Úgy gondolom, hogy ez az alkalom nagyon jó arra, hogy elmondjuk a felvidéki politikának: Vajdaság megelőzte Felvidéket a Magyar nemzeti politika területén. Elfogadtak egy olyan Magyar törvényt a Vajdaságban, ami Felvidék számára is minta kell legyen – hangoztatta Csáky Pál, az MKP elnöke.

Az MKP kormányra kíván kerülni



Csáky Pál szerint a Magyar Koalíció Pártja (MKP) szeretne bekerülni a következő felvidéki kormányba 
A politikus szerint az MKP célja, hogy a június 12-re kiírt parlamenti választások után alapvető változásokat tudjanak elérni a Felvidéken.
Csákynak ugyanakkor meggyőződése, hogy az MKP kilenc százalékon felüli eredményt fog elérni a júniusi választáson. Szerinte a párt által megrendelt négy felmérés azt mutatja, hogy az MKP támogatottsága pillanatnyilag 10-20, míg a Hídé 7-8 százalék. Az MKP választóinak mintegy 55 százalékát inkább a jobbközéphez tartozónak minősítette.

DunaTV

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés