Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2010. május 25., kedd

Nagy-Magyarország egyesítéséért!




Nemzetközi részvétellel kell rendezni Trianon kérdését
Gazdaságpolitikai és etnopszichológiai hatása van a környező országokban is Trianonnak.




Gazdaságpolitikai és etnopszichológiai hatása van a környező országokban is Trianonnak Raffay Ernő történész szerint. A Trianon elméknapról kérdeztük a Hattól nyolcig stúdiójában.
A Fidesz-KDNP azt javasolja, nyilvánítsák a Nemzeti Összetartozás Napjává a békediktátum évfordulóját. A parlamenti pártok támogatják az indítványt. Ennek kapcsán Raffay Jenő kifejtette: minden a lélek, a történelmet nem az osztályharc igazgatja, hanem a lélek, ezért kell Trianon gyógyítani – jelentette ki a történész.
Trianon gyógyítása - melyet Tőkés László püspök vetett fel, és irányításával a Trianon Emlékév Bizottság munkájának is ez a vezérmotívuma – azt jelenti, hogy magyarság, mely nyolc országban szétszórva él, megoldást vár, gyógyításra szorul. A nemzet legjobb erői, a fiatalok akarják ezt a gyógyítást, szembe akarnak nézni a trianoni kérdéskörrel,ehhez pedig  szembe kell nézni ezzel a témával – hangsúlyozta Raffay.
Szlovákia heves tiltakozását a kettős állampolgársággal szemben a Trianon szindrómájuk váltotta ki, ugyanis fiatal nemzetként ragaszkodnak a területükhöz, melyet 1920-ban nem ők, hanem a csehek kaptak.
Raffay Jenő szerint a normális, emberi mentalitás az irányadó ahhoz, hogy ezt a nemzeti tragédiát fel tudjuk dolgozni. Arra kell törekedünk, hogy egy komoly, korrekt nemzetközi tárgyalással rendezzük valamilyen módon ezt a helyzetet, a nemzetközi világ - a NATO és az Európai Unió - segítségével, hiszen ez biztonságpolitikai, gazdaságpolitikai és etnopszichológiai kérdés is.
Nyomtatás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés