Archiregnum

A Magyar Királyságban a Jóisten lakozik. Jelenléte annyira áthatja a szívünket, hogy még a Földünk megjelölésére is az Úr nevét használjuk. Úr, uruszág, ország, mondogatjuk királyságunkról. Uradalmakról beszélünk, mint a rendezett élet legkisebb egységéről. A Jóisten lelke van a Föld erejében, a Nap sugarában és a Szél zúgásában! A teremtés, a Mindenség koronája ez a királyság: az Isten országa, a világ legnagyobb csodája! A Mindenhatónak, a Földnek és a Népnek az egységét pedig az Égből alászállott Szent Korona pecsételi meg! Annyira szeretjük az összetartozás égi jelét, hogy egylényegűvé váltunk vele. Bennünk, általunk kelt életre a Szent Korona. Képe minden születő gyermeknek a szívében ott ragyog! Ez a fénylő tökéletesség összefűzi mindazokat akik valaha ebben a királyságban éltek. Az e világi és a mennyei élet összetartozik, mert a Szent Korona Királysága örök életű. Ez az evangéliumra épült ország jelként lebeg Ég és Föld között. A Világ más birodalmai úgy neveznek bennünket Archiregnum, Őskirályság, Főkirályság, Mintakirályság! Ebben a hazában az országos tisztségek viseléséért jár a legmagasabb fizetség, mert az Ország felemelkedése a legnagyobb dicsőség! A határokat és a törvényeket az Úristen jelölte ki, hogy mindenki kövesse az Örök Rendet! A mércét, amellyel a Szent Király megvalósítja a Mindenható tervét Budapesten őrzik örök emlékeztetőül, hogy mindenki emlékezetében tartsa: Mindenki azonos a Jóisten előtt! Az emberek a szerződéseiket a Jóisten papjai és szerzetesei előtt kötik, mert vallási szerződés minden egyezség. Az Isten papjai és szerzetesei életre szóló házasságban élnek, mivel a Jóisten a férfit és a nőt párnak, egynek teremtette! Az igazság szeretete igazgatja ezt az országot, mert az igazságérzet a Jóisten szeretete! Ez az ősi, égi eredetű királyság a Magyar Királyság! Isten és a Szent Korona nevében küzdjünk Nemzetünk felemelkedéséért!

Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2010. május 19., szerda

Sebestyén Márta kapja az UNESCO Művész a békéért címét

Sebestyén Márta énekesnőnek ítélte oda az UNESCO Művész a békéért (UNESCO Artist for Peace) kitüntető címet a párizsi székhelyű szervezet. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) elismerését fennállása óta először kapja magyar művész – közölte szerdán az UNESCO párizsi állandó magyar képviselete.

Sebestyén Márta a díjat Irina Bokova UNESCO főigazgató személyes döntése értelmében, Bogyay Katalin UNESCO nagykövet javaslata alapján kapja. A magyar művész jelölését támogatta az UNESCO Közgyűlés elnöke, Davidson Hepburn és Katerina Stenou, az UNESCO kultúrák közötti párbeszédért felelős részlegének igazgatója, a 2010 - Kultúrák közeledése évének vezetője.

A magyar művész évtizedek óta a magyar népzenét és a Kárpát-medence zenei örökségét képviseli a legmagasabb művészi színvonalon és elkötelezett híve a magyar kultúra és a világ kultúrái közötti párbeszédnek. Sebestyén Márta megjelenése ebben az UNESCO-programban egyben Magyarország számára nagy kitüntetés - olvasható a közleményben.

Az UNESCO Művész a békéért cím tulajdonosa egyrészt eddigi jelentős nemzetközi, az UNESCO szellemiségével egybecsengő kiemelkedő munkájáért kapja a címet, másrészt felkérést kap arra, hogy a kultúrák közötti párbeszéd, a kulturális sokszínűség eszméjét saját megjelenésein keresztül hangsúlyosan képviselje a világban. A magyar népzenei kultúra felmutatásával Sebestyén Márta az UNESCO programjában a magyar népzene és a világ közötti összekötő kapocsként jelenik meg.

Az 1955 óta működő program fennállása óta – amelyben a világ 45 meghatározó művésze veszt részt – magyar művész először kapta meg a megtisztelő felkérést. A cím viselői között olyan világhírű művészek vannak, mint például Céline Dion kanadai énekes, Marisa Berenson amerikai-olasz színésznő, Joaquín Cortes spanyol flamenco táncos, Valerij Gyergijev orosz karmester, Shirley Bassey brit énekes-színész, Lauren Child brit gyermekkönyvíró, Manu Dibango kameruni szaxofonművész, Montserrat Figueras katalán énekes vagy Scott Momaday indián-amerikai író, költő.

Irina Bokova főigazgató személyes megbízó levelet küld Sebestyén Mártának, amelyet Hámori József, a Magyar UNESCO Bizottság elnöke és Bogyay Katalin UNESCO nagykövet ad majd át a művésznek Budapesten. Sebestyén Márta személyes beiktatására az UNESCO párizsi székházában ünnepélyes keretek között egy későbbi időpontban kerül sor.

(MTI)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés