Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2010. május 22., szombat

Mátyás Király szobor restaurálása Kolozsvár

Kolozsvár alpolgármestere szerint vita csak a kivitelezők között lehet.




Akadálymentesen folytatódhat a kolozsvári Mátyás király szoborcsoport restaurálása László Attila, az erdélyi város alpolgármestere szerint, aki cáfolta azokat a híreket, miszerint finanszírozási gondok miatt jelentősen kitolódhat a felújított alkotás átadási határideje.
Az elöljárót a kolozsvári Szabadság című napilap pénteki száma idézte, miután Kolozsi Tibor bronzrestaurátor úgy nyilatkozott korábban, hogy munkatársainak több havi bére elmaradt, az építőanyagot sem fizették ki, és emiatt patthelyzet alakult ki.
Az alpolgármester szerint az esetleges finanszírozási problémák miatt semmiképpen sem a kolozsvári polgármesteri hivatal a hibás, hiszen a bronzrestaurátornak és egyes munkatársainak nem az önkormányzattal, hanem a generálkivitelezővel, a nagyszebeni Concefa vállalattal van szerződése. Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy az esetleges finanszírozási gondokat a fővállalkozónak és az alvállalkozóinak kell rendezniük egymás között.
Hozzátette, hogy az utóbbi napokban kimerítő megbeszélést folytattak a restaurálásban érintett felek, és valamennyi kérdés tisztázódott, így akadálymentesen folytatódhat a munka.
Közlése szerint a kivitelező írásban még nem jelezte, hogy kitolja a július 4-i átadási határidőt, bár szóban célzott rá, hogy akár a hónap végéig is eltarthatnak a munkálatok. Bizonyos munkafolyamatok azonban felgyorsíthatók,  ezért bízik abban, hogy tartható a július eleji határidő – mondta a polgármester. 
A Fadrusz János által készített, és 1902-ben Kolozsvár főterén felállított alkotást fele-fele arányban finanszírozza a román és a magyar állam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés