Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2009. október 26., hétfő

A Király miniszterelnöke

Függetlenség és fejlődés a megmaradás feltétele

2009. október 23.

semjen110.jpg


Hitről, erőről, a magyar nemzet megmaradásáról és ‘56 szellemiségéről beszélt Semjén Zsolt a zempléni Füzéren az 1956-os forradalom és szabadságharc 53. évfordulóján péntek este tartott ünnepségen. Hitet és erőt kell merítenünk őseink példájából, és szükséges az is, hogy levonjuk történelmünk tanulságait. Nincs magyar történelem Füzér történelme nélkül, nincsenek magyar hősök a füzéri hősök nélkül, és a többi száz, ezer település hősei nélkül – fogalmazott a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a település temetőjében, a hősök emlékműve előtt.

Akkor van magyar megmaradás, ha az egyetemes magyar történelem és kultúra, valamint a helyi történelem és kultúra sajátos hagyományai benne élnek a helyiek és az egész nemzet szívében. Hit és büszkeség nélkül nincs megmaradás – szögezte le Semjén Zsolt.

A KDNP elnöke úgy fogalmazott: a nemzet megmaradása érdekében két dolgot kell egyszerre megcselekedni. Az egyik a nemzeti függetlenség, a másik pedig a szükséges társadalmi fejlődés. Ez vezette történelmünket Szent Istvántól az 1848-49-es szabadságharcon át 1956-ig, és a mai napig ez a magyar megmaradás feltétele – mondta. 1956 szelleméhez akkor vagyunk méltók, ha „bizonyos tiszteletteljes távolságból” de ’56 mércéjében és tükrében nézzük a mai viszonyokat - tette hozzá.

A rendszerváltáskor valamennyi politikai erő egyetértett abban, hogy ’56 örököseinek valljuk magunkat; most akkor járunk ehhez méltón el, ha „kertelés és maszatolás nélkül” ’56 mércéjéhez mérjük a jelenlegi politikai viszonyokat, és levonjuk a tanulságokat – jelentette ki Semjén Zsolt.

www.kdnp.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés