Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2009. október 16., péntek

IV. Béla Király

 Árpád-házi IV. Béla király
Árpád-házi IV. Béla király


Megállítja a tatár (mongol és kínai) veszedelmet, akiket Isten fián kívül senki nem állíthatott meg. Újjáépíti szent szellemével a letarolt országot, nevét azóta is áldja mindenki, aki ezekre az időkre gondol. A tatárjárás megállítója, a Kína titkos terveinek meghiúsítója. Bár Róma felajánlja Európát titkos kínai szövetségeseinek, a fehér ló fiát a szürke farkas nem győzheti le.

IV. Béla isteni segítséggel állítja meg a tatárokat. Isteni csoda által szinte megsokszorozódott a katonák ereje, a tatárok és a kínaiak minden katonából szó szerint többet látnak, mint ahányan vannak. Az első ütközet Szabolcsföldvárnál történik. Már itt feltűnik a tatár – kínai seregnek, hogy a magyar katonák óriások. Az Isten óriásnak mutatja Őket.

Árpád-házi IV. Béla király szbra - Buadpest, Hősök tere
Árpád-házi IV. Béla király szobra - Budapest, Hősök tere


Szabolcsföldvárnál IV. Béla király alig menekült meg. (Muhinál nem is volt ütközet.) IV. Béla alagúton menekült egészen a Felvidékig, utána a Pilisig. A Pálosok vezették.

A Pilisben zajló második ütközetkor újra ez a csoda ismétlődik meg. Gyönyörű idő várta a támadókat, majd egy pillanat alatt jégeső zúdult rájuk. Alighogy csak elállt az eső, fel sem ocsúdtak, már támadtak a magyarok. A lovaikat törölgető, ruháikat szárogató tatárokkal szinte nem volt ütközet.

Árpád-házi IV. Béla király - krónikas metszet
Árpád-házi IV. Béla király - krónikás metszet


Az összevont ázsiai hadsereg menekül, azt kiáltozva, hogy a Pilisben Istenek, óriások laknak és Istenekkel ők nem harcolnak. Évekig úgy emlegették, hogy az Óriások birodalmában jártak. Attila népét szintén így ismerték. Ez az irgalmatlan haderő, aki lerohanta Oroszországot, Perzsiát, Magyarországon megtorpant, és vereséget szenvedett.

www.szellemvilag.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés