Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2009. október 3., szombat

Európai Akadémia

http://www.acadeuro.org/fileadmin/template/resources/logotop.gif

Új magyar tagok az Európai Akadémia soraiban

2009.09.29.

A londoni székhelyű Academia Europaea (AE) 115 új tagot választott, köztük három magyart. Az Európai Akadémia tagja lett Pálinkás József fizikus, az MTA elnöke, Somogyi Péter neurobiológus, az oxfordi egyetem professzora, az MTA levelező tagja, és a most megválasztott nyolc hölgy egyikeként Kovács Ilona pszichológus, viselkedéskutató, a BME Kognitív Pszichológia Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára. Az új tagok beiktatására az Academia Europaea 2009. szeptember 24-26 között, Nápolyban megrendezett kongresszusán került sor.


A több mint 2000 tagot számláló londoni székhelyű intézmény 1988-ban jött létre, angol kezdeményezésre. Az AE fő célja a tudományos kutatás fontosságának széleskörű tudatosítása az európai társadalomban. A szervezet támogatja a nemzetek és tudományterületek közötti együttműködésre épülő kutatómunkát. Az AE független tanácsadó testületként is működik az európai kormányok, politikai szervezetek és más intézmények számára a tudományos kutatás és az oktatás témaköreiben.

Az AE éves konferenciáin általában valamennyi tudományterület képviselteti magát, s nagy hangsúlyt kap a tudományágak közötti és a tudományos és művészi megközelítésmód közötti átjárás. Az idei rendezvény kiemelt témája volt tudomány, művészet és irodalom kapcsolata, az értelmiségi létformára leselkedő veszélyek: a természettudományok és a humaniórák egyensúlya.

A tavaly megválasztott tagok képviselői önálló szekcióban mutatkozhattak be, köztük Carmela Baffioni orientalista professzor is, aki a közelmúltban Magyarországon tartott előadást.

www.mta.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés