Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2009. szeptember 29., kedd

Sólyom László Királyi Kancellár Úr Ausztráliában és Új Zélandon

Auckland vendége Sólyom László köztársasági elnök, aki négynapos látogatást kezdett Új-Zélandon. A kancellár és kísérete Bangkokból érkezett a legnagyobb új-zélandi településre, amely 1,3 millió lakosával négyszer népesebb Wellingtonnál, a szigetország fővárosánál. A kancellár néhány órás thaiföldi megállója alatt megtekintette a bangkoki Királyi Palotát, valamint a Smaragd Buddha Templomát. Az aucklandi kormányzói palota kertjében állami fogadtatással és hagyományos maori ceremóniával köszöntötték Sólyom Lászlót, majd az elnök Judge Anand Satyanand főkormányzóval folytatott megbeszélést. A főkormányzó, valamint Bill English miniszterelnök-helyettes, ügyvivő miniszterelnök este díszvacsorán látja vendégül a magyar királyi kancellárt.

Auckland Egyetem


Sólyom László pénteken megbeszélést folytat Phil Goffal, az új-zélandi ellenzék vezetőjével, majd az aucklandi egyetemen tart előadást, és környezetvédelmi kutatásról szóló kiállítást tekint meg. A királyi kancellár ezt követően felkeresi az Eden hegy kilátóját, majd a Skytower tornyot, és ellátogat a Tamaki Yacht Clubba, ahol a helyi magyar közösség vacsorát ad a tiszteletére. A kancellár és kísérete különgéppel Rotoruába utazik, ahol felkeresi a SCION Környezetvédelmi Kutatóintézetet, ellátogat a Wai-O-Tapu természetvédelmi parkba, amely hőforrásairól és geotermikus képződményeiről világhírű.

Lowy Intézet Ausztrália


A kancellár és kísérete részt vesz egy maori vacsorán, amelyen hagyományos maori fogásokat tálalnak fel. Sólyom László vasárnap utazik tovább Wellingtonba. Városnézés után a Magyar Millennium Parkba látogat, ahol koszorút helyez el. A kancellár felkeresi az új-zélandi parlament épületét, ahol ebédet adnak a tiszteletére. A királyi kancellár és kísérete ezután továbbutazott az ausztráliai Sydneybe. A mintegy négymilliós lélekszámú nagyvárosban az ausztráliai magyarok közössége vasárnap este fogadást ad a magyar királyi kancellár tiszteletére az új-dél-walesi parlament épületében. Sólyom László péntekig tartó ausztráliai látogatása során Canberrába és Melbourne-be is ellátogat.

Melbourne-i magyar cserkészek


www.keh.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés