Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2009. szeptember 2., szerda

Európa növekvő pályán

Az Európai Bizottság szerint mind a vállalatok, mind a fogyasztók oldaláról egyre növekszik az európai gazdaságba vetett bizalom.

Az Európai Bizottság szerint augusztusban szinte az összes terület, köztük a szolgáltatási és az építőipari szektor is a javulás jeleit mutatta. Az európai üzleti élet szereplőit és a fogyasztókat vizsgáló felmérést (Economic Sentiment Indicator – gazdasági hangulatindex) havonta végzik el, 125 000 cég és 40 000 fogyasztó megkérdezése alapján. Az Európai Bizottság úgy véli, hogy az ipari szereplők bizalmának növekedése első sorban a növekvő termelési várakozásoknak és a megrendelések emelkedésének köszönhető.

A nyári szünet után hétfőn újraindul az élet Brüsszelben, munkához látnak az Európai Unió intézményei. Meghallgatják az új biztos-jelölteket, a Tanács és a Bizottság képviselői pedig az EP szakbizottságaival egyeztetnek.


Európai Bizottság

Szerdán (2009. szeptember 2.) a biztosok testülete közzéteszi a tavaly nyáron indított lobbi-nyilvántartás egyéves működéséről szóló jelentését. A Bizottságnál tevékenykedő lobbisták online nyilvántartására szolgáló rendszerét sok kritika érte, mivel a regisztráció önkéntes az érdekképviseletek számára.

Európai Parlament

Az EP szakbizottságai a héten több svéd minisztert és magas rangú uniós tisztviselőt látnak vendégül, akik tájékoztatást adnak a következő időszak prioritásairól. Így például Tobian Billstrom svéd bevándorlási miniszter az állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottságban szerdán (2009. szeptember 2.) bemutatja az elnökség javaslatát a Földközi-tenger térségében a menekültügyi helyzet rendezésére. Ezen kívül a héten hétfőn (2009. augusztus 31.) az emberi jogi albizottság hallgatja meg a svéd elnökség emberi jogokkal kapcsolatos elképzeléseit, kedden (2009. szeptember 1.) a Bizottság ismerteti a mezőgazdasági szakbizottság tagjaival a tejpiac helyzetét, míg szerdán (2009. szeptember 2.) az ipari valamint a külügyi bizottság kap tájékoztatást a Bizottságtól energiabiztonsági kérdésekben.

Kedden és szerdán (2009. szeptember 1.-2.) a Parlament meghallgatja az Európai Bizottság három új tagját, akik EP-képviselőnek vagy nemzeti tisztségre megválasztott elődjeik helyébe lépnek. A három új európai biztos: a belga Karel de Gucht, a litván Algirdas Semeta és a lengyel Pawel Samicki.

Tanács

Pénteken (2009. szeptember 4.) az EU külügyminiszterei informális megbeszélést tartanak Stockholmban. A találkozón, melyen a tagjelölt Törökország és Horvátország külügyminisztere is részt vesz, szó lesz a bővítésről, valamint arról, hogy az EU felkérje-e Törökországot és az Egyesült Államokat a grúziai megfigyelő-misszióban való részvételre.

EUvonal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés