Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2009. július 23., csütörtök

Nagy-Magyarország

Őfelsége
I. Levente Apostoli Magyar Király


parancsa


teljes Erdély Magyarországhoz csatolása,
mivel
az Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság része!





PAX!

A MAGYAR NEMZETÉRT, A MAGYAR HAZÁÉRT, A MAGYAR KIRÁLYSÁGÉRT!
ISTEN, KIRÁLY, HAZA, EGYSÉG!




Nagygyűlés Székelyföld autonómiájáért

Kitekintő / Krónika.ro
2009. július 22., szerda

Az RMDSZ több mint kétezer önkormányzati képviselője mellett a Magyar Polgári Párt (MPP) polgármestereit és tanácsosait, valamint a román pártok képviselőit és a független elöljárókat is várják arra a nagygyűlésre, amelyet szeptember 5-én tartanak Székelyudvarhelyen, a Székelyföld autonómiájának ügyében

A gyűlés megszervezéséről, mint ismeretes, az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum (EMEF) első, kolozsvári ülésén döntöttek az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács vezetőinek jelenlétében, a rendezvény megszervezését pedig az ötletgazda, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) vállalta fel. Izsák Balázs, az SZNT elnöke közleményében felkérte a székelyföldi politikai pártokat és szervezeteket, hogy vegyenek részt a nagygyűlésen előterjesztendő dokumentumok előkészítésében. „Meggyőződésünk, hogy a székelyföldi önkormányzati nagygyűlés munkálatai előkészítésének a nyilvánosság bevonásával és részvételével kell történniük” – fogalmazott közleményében a szervezet elnöke. A nyílt levélből kiderül: az SZNT erős székelyföldi önkormányzati intézményrendszer létrehozását javasolja a nagygyűlésen, amely elkötelezettje a Székelyföld autonómiájának, támogatja az SZNT által a parlament elé terjesztett, a Székelyföld autonómiájára vonatkozó törvénytervezetét, ugyanakkor vállalja a hivatalos, helyi népszavazások kiírását, a székely jelképek következetes használatát, valamint hogy a székelyföldi önkormányzatok valamennyi összehangolt lépését, önszerveződésük minden formáját, a Székelyföld autonómiájának rendeli alá. Az SZNT szerint ugyanakkor létre kell hozni a székely székek regionális érdekeinek megjelenítésére és képviseletére az önkormányzatok széki társulásait, amelyek “előfutárai lehetnek a majdani autonóm Székelyföld közigazgatási egységeinek, ahogyan azt a Székely Nemzeti Tanács törvénytervezete tartalmazza”.
Mint ismeretes, a nagygyűlés korábbi időpontja az EP-kampány idejére esett volna, így az RMDSZ kérésére egy későbbi dátumra halasztották. Június 25-én az EMEF úgy döntött, a gyűlést szeptember 5-én tartják meg Székelyudvarhelyen. A tervek szerint a rendezvénynek a helyi sportcsarnok adna otthont.

1 megjegyzés:

  1. Egyetértek magyar hazánk területi egységének helyreállításáért tett erőfeszítésekkel.
    Talán a királyság államformájának visszaállítása is segítene ebben, minthogy a Trianon előtt hozzánk tartozott országrészek szívesen lennének újra a magyar Szent Korona országai.

    VálaszTörlés

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés