Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2009. augusztus 29., szombat

Magyar Cserkészek

malacperselyMagyar Cserkészszövetség számlaszáma:
11702036-20668893 (OTP)


A magyar cserkészet története 1910-től napjainkig c. állandó kiállítás megnyitásához tervezett munkálatok költségének végösszege 1.900.000 Ft. Ebből 700.000 Ft-ot nyert a múzeum az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól, a hiányzó forrás így 1.200.000 Ft amit részben szövetségünk áll.

Mivel nekünk ezirányú pályázatunk nem nyert, kézenfekvő lehetőségként adódik az adománygyűjtés. Ezt a forrásteremtési módot sok szervezet alkalmazza rendszeresen, így bennünk is felmerült annak a lehetősége, hogy évente különböző célra adományt gyűjtsünk. Idén az állandó cserkész kiállítás létrejöttéhez.

A Magyar Cserkészszövetség Gyűjteménye a budapesti székházból 2009. március 31-én a Gödöllői Városi Múzeumba, a könyvtár és a védett levéltár pedig a Gödöllői Városi Könyvtárába költözött. A gyűjtemény a könyvtár és a letét értékükhöz méltó, mind szakmai, mind esztétikai szempontból megfelelő helyre kerültek. A helyszínen Bokody József, dr. Ferencz Mária és Péteri István öregcserkészek rendszeresen segítenek az állomány rendezésében, tapasztalatukkal és odafigyelésükkel támogatják a helyi alkalmazottak munkáját.

A gyűjtemény kiállítása mindenki számára nagy öröm lesz, hiszen fontos a múltunk, hagyományunk, megjelenésünk. A kiállításnak nagy szerepe lehet a Triennálé, a 100. évforduló megszervezésében, a decentralizáció által a vidéki cserkészélet fellendítésében és a “Gödöllő a magyar cserkészet fővárosa” elnevezésű program beindításában.

Egyéb gyűjtési szempontok:
-Az állandó kiállításon megtekinthető lesz az adományozók listája a támogatókról, ahova természetesen felkerülhetnek az adakozók, amennyiben hozzájárulnak kilétük nyilvánossá tételéhez
-Az adakozó akár magánszemély akár cég, a felajánlása után adókedvezményre jogosult (ehhez szükség van a befizető nevére, címére és adószámára amit a közleményben kell feltüntetni)
-Az adományokat 2009 augusztus 1-től október 20-ig fogadjuk (Megnyitó tervezett időpontja: 2009. október 20. kedd 11 óra)

Adakozás formái:
- átutalás a fent említett számlaszámra
- készpénz befizetés az országos központban

Köszönjük, hogy hozzájárul a magyar cserkészet története 1910-től napjainkig c. állandó kiállítás megnyitásához!

http://www.mcssz.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés