Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2009. augusztus 18., kedd

Kamarazenei fesztivál Oslo - Norvég Királyság


Kjære publikum

Arve Tellefsen


Så er det altså 20 år siden vi startet opp den første festivalen for kammermusikk i landet. Mye har skjedd innenfor kammermusikken i Norge på disse årene; nye festivaler dukker opp hele tiden, og mange, veldig mange, som før anså kammermusikk som noe privat finkultur, har kastet seg begjærlig over dette musikalske overflødighetshornet. Unge som gamle. Nå er det visstnok over 20 kammermusikk-festivaler i landet, fra sør til nord, fra øst til vest. Og alle melder om stor begeistring fra både publikum, artister og presse. Vi er veldig fornøyde og stolte over å ha fått være med på oppbyggingen av dette viktige felt av norsk kulturliv. Årets program blir, i likhet med foregående, preget av vårt ønske om å presentere de beste artister med spennende program i spennende lokaler for vårt store og kresne publikum. Vi legger som vanlig spesiell vekt på å involvere unge norske artister. Der er vi også stolte over som første norske festival i sin tid å presentere musikk av unge norske komponiststudenter i samarbeid med Oslo Sinfonietta. I år har vi i tillegg et annet prosjekt som involverer unge musikere, dansere og skuespillere fra fire forskjellige utdanningsinstitusjoner; Stravinskys «Historien om en soldat». Dette er et prosjekt helt i Oslo Kammermusikk Festivals ånd. Det er alle de andre 25 konsertene, også.

Hjertelig velkommen!



Juni 2009


Festivalens kunstnerplakat 2008
er malt av Håkon Gullvåg. Tideligere har Jens Johannessen, Håkon Bleken, Kjell Erik Killi Olsen, Frans Widerberg og Jakob Weidemann malt festivalens plakat. Se dem her

H.M. Dronning Sonja er beskytter for Oslo Kammermusikk Festival.

Alexander Rybak

Torsdag 20. august blir det utekonsert på Akershus Festning med Alexander Rybak med band, Frikar Dance Company, Barratt Due Juniororkester, Igor Rybaks Vivaldiorkesteret og Arve Tellefsen. Alexander og Arve skal blant annet spille Bachs dobbeltkonsert, ”Fairytale” blir selvfølgelig fremført og mye, mye mer. Se programmet for komplett oversikt over årets arrangementer.

http://www.oslokammermusikkfestival.no

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés