Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2009. augusztus 28., péntek

Álomból valóság: BL-főtáblán a DVSC!

Álomból valóság: BL-főtáblán a DVSC!

sport
2009. 08. 26.
Bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe a DVSC, miután az idegenben aratott 2–1-es győzelmét követően a magyarországi visszavágón 2–0-ra legyőzte a bolgár Levszki Szófiát.
Mestermérleg

„A Levszki az első félidőben nagyon jött, de két parádés gólt lőttünk. Szófiában úgy érzem, jobban játszottunk, itt csúsztunk-másztunk, és egy jó Levszkit győztünk le" – elemzett Herczeg András a lefújást követően. „Azt gondolom, hogy csak az álmainkban szerepelt, hogy ilyen magasságokba jussunk. Köszönöm mindenkinek, aki kijött és buzdított minket. Csodálatos élmény volt, jó lenne még néhányszor megismételni" – tette hozzá.

A Loki Varga József és Rudolf Gergely remekbe szabott góljával diadalmaskodott a Puskás-stadionban, s 4–1-es összesítéssel ment tovább.

Sokat kellett várni rá, de végre kijelenthetjük: ismét van magyar csapat a Bajnokok Ligája főtábláján. A Ferencváros 14 évvel ezelőtti sikere után a DVSC lett a második magyar alakulat, amely bejutott az elitliga csoportkörébe.

A Loki a Szófiában aratott 2–1-es győzelme után a visszavágón, a Puskás-stadionban is legyőzte a bolgár Levszkit. A 2–0-s végeredmény Varga József és Rudolf Gergely találatával alakult ki. Ráadásul nem is akármilyen gólok voltak ezek…

A középpályás, miután Coulibaly harcosan visszaszerezte a labdát a bolgároktól, okosan nyesett a kissé kint álló Georgi Petkov fölött a kapuba a 13. percben.

Bő húsz perccel később az ebben a szezonban még eredménytelen Rudolf találata sem volt kisebb csapattársáénál, a támadó pörgött-forgott, majd óriási gólt ragasztott a vendégkapu bal felsőjébe.

Az egész mérkőzésen okosan, taktikusan futballozott a DVSC. Herczeg András együttese az idegenben megszerzett egygólos előnye tudatában, majd Varga és Rudolf gólja után is kontratámadásokra épített, a taktika pedig maximálisan bejött.

A magyar bajnokcsapat megérdemelten jutott a Bajnokok Ligája 32-es főtáblájára, és várhatja a csütörtöki sorsolást, amelyen már Európa elitcsapatait is kaphatja a Debrecen.

EZ TÖRTÉNT . . .

33 ezer ember foglal helyet a stadionban. Ez jelenleg telt házat jelent, nemzeti stadionunkba ugyanis ennyien nyerhettek bebocsátást.

Ez meleg volt: Szarmov ballal szétforgácsolta a kapufát 18 méterről. Az ellentámadásból Coulibaly lépett meg a bal oldalon, középre adása azonban pontatlan volt. Mindez az 5. percben történt.

Coulibaly harcosan szerezte vissza a labdát a 16-os előterében, majd okosan az érkező Varga elé tálalt a 13. percben. A középpályás futtából, okosan a kimozduló kapus fölött a bal felsőbe nyeste a labdát. 1–0

A gólt ide kattintva megtekintheti!

A Levszki nagyon nyom, de a Loki veszélyes kontrákat vezet. Körvonalazódik az előzetesen is megjósolt taktika mindkét oldalon. Ebből egyelőre a Debrecen jött ki jobban. Remélhetőleg ez így is marad!

Még egyet megúsztunk! Hrisztov a 26. percben többször is megforgatta a magyar védelmet, leginkább Komlósit, majd 17 méterről a bal alsó felé gurított. Polekszics „kinézte” a sarokból a labdát. Ha a lövés pontosabb, a Loki kapusa esélytelen lett volna… De nincs ha! Csak Loki-vezetés.

Rudolf hatalmas gólt rúgott! Az ebben a szezonban tétmérkőzésen még eredménytelen csatár miután átvette a labdát, vagy háromszor fordult egymás után különböző irányba. Mivel senki sem támadta meg a Loki játékosát, 22 méterről kilőtte a bal felső sarkot. Óriási gól volt a 35. percben. 2–0

A gólt ide katintva megtekintheti!

A Levszki támad, a Loki gólt lő. Maradhatna ez a forgatókönyv a második félidőre is…

A szünetben 2-0-ra vezet a Debrecen. 45 percre került a magyar csapat a Bajnokok Ligája főtáblájától. Ha továbbra is okos, érett futballt mutat be Herczeg András együttese, nem lehet baj.

A 2. félidő elején meddő mezőnyfölényben játszott a bolgár csapat, gólhelyzetet azonban nem tudott kialakítani.

Czvitkovics tálalt a 61. percben Dombi elé, aki eltette a labdát a rosszul kimozduló Petkov mellett. Az érkező Varga egy higgadt csellel elvitte a labdát az utolsóként tisztázni próbáló bolgár védő mellett. Az első gólt szerző játékos azonban duplázni nem tudott, a bolgárok kapusa ugyanis becsúszva visszaért, s az utolsó pillanatban mentett. Minden eldőlt volna, persze így sincs rossz helyzetben a Loki.

Az utolsó időszakban a közönség felállva tapsolta meg a Loki játékosait. A Levszki futballistái már teljesen motiválatlanul mozogtak, az eredmény pedig nem változott. A BL csoportkörébe jutott a Loki.

www.nso.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés