Archiregnum

A Magyar Királyságban a Jóisten lakozik. Jelenléte annyira áthatja a szívünket, hogy még a Földünk megjelölésére is az Úr nevét használjuk. Úr, uruszág, ország, mondogatjuk királyságunkról. Uradalmakról beszélünk, mint a rendezett élet legkisebb egységéről. A Jóisten lelke van a Föld erejében, a Nap sugarában és a Szél zúgásában! A teremtés, a Mindenség koronája ez a királyság: az Isten országa, a világ legnagyobb csodája! A Mindenhatónak, a Földnek és a Népnek az egységét pedig az Égből alászállott Szent Korona pecsételi meg! Annyira szeretjük az összetartozás égi jelét, hogy egylényegűvé váltunk vele. Bennünk, általunk kelt életre a Szent Korona. Képe minden születő gyermeknek a szívében ott ragyog! Ez a fénylő tökéletesség összefűzi mindazokat akik valaha ebben a királyságban éltek. Az e világi és a mennyei élet összetartozik, mert a Szent Korona Királysága örök életű. Ez az evangéliumra épült ország jelként lebeg Ég és Föld között. A Világ más birodalmai úgy neveznek bennünket Archiregnum, Őskirályság, Főkirályság, Mintakirályság! Ebben a hazában az országos tisztségek viseléséért jár a legmagasabb fizetség, mert az Ország felemelkedése a legnagyobb dicsőség! A határokat és a törvényeket az Úristen jelölte ki, hogy mindenki kövesse az Örök Rendet! A mércét, amellyel a Szent Király megvalósítja a Mindenható tervét Budapesten őrzik örök emlékeztetőül, hogy mindenki emlékezetében tartsa: Mindenki azonos a Jóisten előtt! Az emberek a szerződéseiket a Jóisten papjai és szerzetesei előtt kötik, mert vallási szerződés minden egyezség. Az Isten papjai és szerzetesei életre szóló házasságban élnek, mivel a Jóisten a férfit és a nőt párnak, egynek teremtette! Az igazság szeretete igazgatja ezt az országot, mert az igazságérzet a Jóisten szeretete! Ez az ősi, égi eredetű királyság a Magyar Királyság! Isten és a Szent Korona nevében küzdjünk Nemzetünk felemelkedéséért!

Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2010. augusztus 30., hétfő

Vajdaság és Nándorfehérvár a Magyar Királyság része - Egyesítsük Nagy-Magyarországot!

Megkezdődött a XVII. Vajdasági magyar ünnepi játékok


Megnyílt a XVII. Vajdasági magyar ünnepi játékok rendezvénysorozata, amely több héten át számos délvidéki magyar településen zajlik majd.
 
A programoknak a Cnesa Oktatási és Művelődési Központ ad otthont Magyarkanizsán
 
(MTI) - A vasárnapi megnyitó ünnepség ökumenikus istentisztelettel vette kezdetét a kishorgosi pusztatemplom régészeti lelőhelyen. Köszöntőt mondott többek között Répás Zsuzsanna, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Korhecz Tamás, a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Dudás Károly, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke – írta hétfői számában a Magyar Szó című vajdasági napilap.
    
A XVII. Vajdasági magyar ünnepi játékokat szervező Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség jogelődje, a Vajdasági Magyar Kultúrszövetség több mint fél évszázaddal ezelőtt szervezte meg Palicson a vajdasági magyar művelődési egyesületek és intézmények, kulturális és művészeti alkotók első találkozóját.
   
Hosszú kihagyás után 1992 óta minden évben megrendezik a rangos seregszemlét, amely lehetővé teszi a kulturális és művészeti mozgalom minden műfaja, a zenei és tánc-folklór, az irodalom, a színjátszás, a film-, videó- és képzőművészet, a vers- és prózamondás, a szórakoztató és kórusmuzsika egyéni és közösségi produkciói számára a bemutatkozást.
   
Az idei rendezvénysorozat egyben emlékezés Erkel Ferenc zeneszerző születésének 200. évfordulója. Az ünnepi játékok más évfordulós szerzőkre is figyel: a koncerteken, előadásokon a magyar művészek művein kívül a közönség meghallgathatja és megtekintheti Frédéric Chopin, Anton Pavlovics Csehov, Gustav Mahler és Robert Schumann darabjait is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés