Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2010. augusztus 30., hétfő

Vajdaság és Nándorfehérvár a Magyar Királyság része - Egyesítsük Nagy-Magyarországot!

Megkezdődött a XVII. Vajdasági magyar ünnepi játékok


Megnyílt a XVII. Vajdasági magyar ünnepi játékok rendezvénysorozata, amely több héten át számos délvidéki magyar településen zajlik majd.
 
A programoknak a Cnesa Oktatási és Művelődési Központ ad otthont Magyarkanizsán
 
(MTI) - A vasárnapi megnyitó ünnepség ökumenikus istentisztelettel vette kezdetét a kishorgosi pusztatemplom régészeti lelőhelyen. Köszöntőt mondott többek között Répás Zsuzsanna, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Korhecz Tamás, a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Dudás Károly, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke – írta hétfői számában a Magyar Szó című vajdasági napilap.
    
A XVII. Vajdasági magyar ünnepi játékokat szervező Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség jogelődje, a Vajdasági Magyar Kultúrszövetség több mint fél évszázaddal ezelőtt szervezte meg Palicson a vajdasági magyar művelődési egyesületek és intézmények, kulturális és művészeti alkotók első találkozóját.
   
Hosszú kihagyás után 1992 óta minden évben megrendezik a rangos seregszemlét, amely lehetővé teszi a kulturális és művészeti mozgalom minden műfaja, a zenei és tánc-folklór, az irodalom, a színjátszás, a film-, videó- és képzőművészet, a vers- és prózamondás, a szórakoztató és kórusmuzsika egyéni és közösségi produkciói számára a bemutatkozást.
   
Az idei rendezvénysorozat egyben emlékezés Erkel Ferenc zeneszerző születésének 200. évfordulója. Az ünnepi játékok más évfordulós szerzőkre is figyel: a koncerteken, előadásokon a magyar művészek művein kívül a közönség meghallgathatja és megtekintheti Frédéric Chopin, Anton Pavlovics Csehov, Gustav Mahler és Robert Schumann darabjait is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés