Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2010. augusztus 20., péntek

Magyar Szolidaritás Tüze Dunaszerdahelyen

Magyar Szolidaritás Tüze Dunaszerdahelyen Nyomtatás Email
2010.08.10.
Szent István király ünnepnapján a dunaszerdahelyi központi ünnepségek után kerül sor a vásártéri Turul-emlékműnél a Magyar Szolidaritás Tüze elnevezésű tűzgyújtási rendezvényre, amelyet a Pázmaneum Társulás és a Magyarok Nagyasszonya, Világ Győzelmes Királynője Szent Korona Lovagrend Felvidéki Rendtartománya szervez.

Az 1933-as gödöllői jamboree idején a Magyar Cserkészszövetség Magyar Szolidaritás Napot rendezett. Az előre megbeszélt napon cserkészeink tábortüzeket gyújtottak egész Magyarországon és az elcsatolt területeken. A megbeszélt időben lobbantak fel a szolidaritás lángjai Gödöllőn, a Hargitán, a Tátrában, a Mecsekben, Szabadkán, a Bakonyban. Mindenfelé, ahol magyar cserkészek voltak. 2003 augusztusában, a Külföldi Magyar Cserkészszövetség felújította e fontos kezdeményezést. Ennek nyomán a Kárpát-medencében, Kazahsztántól Honoluluig, Svédországtól Buenos Airesig, a föld minden magyarok által lakott részein fellángoltak a tábortüzek, vagy gyertyácskák lángjai.

A lángok mindenhol a helyi időszámítás szerint augusztus 20-án, este 21 órakor lobbannak fel, s a tábortűz/gyertyaláng a nemzetközi dátumvonaltól nyugatra, tehát New Zeland, Ausztrália vonalától kezdve kel útra, és végigkísérve augusztus 20-át, Honoluluban (Hawaii) alszik ki. Így, amikor Budapesten felröppennek a Szent István napi tűzijáték első rakétái, a Magyar Szolidaritás lángja már 11-12 órája van úton, és Honoluluig még ugyanannyi órai útja van hátra.
A dunaszerdahelyi Szent István Király-napok programja a város honlapján megtekinthető.

Felvidék Ma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés