Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2009. december 11., péntek

A Vajdaságban bíztat az aláírásra Sólyom László Királyi Kancellár

Az államfő a Vajdasági Magyar Szövetség meghívására érkezett a Délvidékre.

A Vajdaságba látogatott Sólyom László délután találkozott Boris Tadic szerb államfővel a Szabadka melletti Palicson. A kancellár a Vajdasági Magyar Szövetség meghívására érkezett a Délvidékre. Sólyom László azt mondta: buzdítani jött a vajdaságiakat, íratkozzanak fel arra a névjegyzékre, amellyel a Magyar Nemzeti Tanács közvetlenül választható. Mint ismeretes, négy héttel ezelőtt indult el az aláírásgyűjtés, és már közel százezren aláírták. A közvetlen választásokhoz 118 ezer aláírásra van szükség.
„Voltaképpen azért jöttem, hogy bíztassam és kérjem a magyarokat, hogy íratkozzanak fel, vallják meg a magyarságukat. Rendkívüli örömmel tölt el, hogy ez az aláírásgyűjtés, a választói névjegyzéknek az összeállítása hihetetlen erővel és sikerrel zajlik. Délután fogja aláírni a százezredik magyar, aki szerepel a névjegyzéken, az aláírás gyűjtő íveket és úgy néz ki, hogy karácsonyra be is lehet fejezni. Bőven meglesz a létszám, amelyet a törvény megkíván. Ez egy óriási demonstrációja az itteni magyarság erejének, eltökéltségének és félelemmentességének. Azt hiszem, hogy - én bíztatni jöttem ide, de - ünnepelni fogok!” – mondta Sólyom László Királyi Kancellár.
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Az álláspont szerint a Vajdaság ugyanolyan tartománya Szerbiának, mint Koszovó volt.

 
A hágai Nemzetközi Bíróságon a zágrábi képviselő jogilag elfogadhatónak mondta Koszovó függetlenségének kikiáltását. Álláspontja szerint a volt Jugoszláviában nem csak a köztársaságokat, hanem a tartományokat is megillette az elszakadás joga. Vuk Jeremić szerb külügyminiszter szerint ez a vélemény megnyitotta a Vajdaság státuszának kérdését is, mert az ugyanolyan tartománya Szerbiának, mint Koszovó volt.
 
www.dunatv.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés