Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2009. december 16., szerda

Ülésezett a Szent Korona Testület

2009. december 16. 19:47

Megtartotta ülését a Szent Korona Testület Sólyom László Királyi Kancellár Úr vezetésével szerdán Budapesten.

A Sándor-palotában tartott ülésén a testület áttekintette a feladatkörébe tartozó aktuális kérdéseket – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-vel.

A Szent Korona Testület elnöke a köztársasági elnök, tagjai a miniszterelnök, továbbá az Országgyűlés, az Alkotmánybíróság, a Legfelsőbb Bíróság és a Magyar Tudományos Akadémia elnökei. A testület általában évente egyszer ülésezik. A Szent Korona Testületet a Szent István államalapításának emlékéről és a Szent Koronáról szóló, 1999 decemberében elfogadott törvény hozta létre.

Tagjai jogosultak dönteni a Szent Korona és a hozzá tartozó jelvények őrzési helyéről, ha annak szükségessége felvetődik. A törvény szerint a testület ellenőrzi a Szent Korona és a hozzá tartozó jelvények megóvására vonatkozó előírások folyamatos megtartását.

A Szent Korona Testület ad hozzájárulást a Szent Korona és a hozzá tartozó jelvények tudományos vizsgálatához, illetve hiteles másolat készítéséhez. A testület üléséről részleteket nem közöltek. A testület utoljára tavaly december 3-án ült össze.

(MTI)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés