Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2009. december 30., szerda

IV. Szent Korona Konferencia

A koronázási jelvények

A zsúfolásig megtöltött Széchényi termemben – a Magyarok Háza első emeletén – nyitotta meg a konferenciát Varga Tibor a Szent Korona Országáért Alapítvány elnöke.
Megnyitó gondolataiban a rendezvény főszervezője kifejtette, hogy véleménye szerint egy új rendszerváltásra van szükség! A következő kormány valószínűleg alkotmányt fog módosítani, de félő, hogy ezt aktuálpolitikai megfontolásból teszik majd, s nem azért, hogy megtörténjen a történeti alkotmány helyreállítása – véli Varga Tibor. Kiemelte, hogy vissza kell térnünk a jogfolytonossághoz, amiből egyértelműen következik, hogy az államformának királyságnak, vallásnak pedig a kereszténységnek kell lennie. Ha ez megfelelt évszázadokon, évezredeken keresztül őseinknek, akkor nekünk is meg kell, hogy feleljen – summázta gondolatait Varga Tibor.
Jó hangulatban beszélgetett Varga Tibor és Balczó András a kereszténységről. Balczó András számos személyes példával és magvas gondolattal, olykor humorosan nevelte és szórakoztatta a közönséget. Az egykori olimpiai bajnok megdöbbentő őszinteséggel beszélt Istenbe vetett hitéről; „egyedüli reményem csak te vagy, Istenem” – vallja.
Balczó András úgy véli, nem az hoz majd változást a nemzet életében, hogy a közelgő választásokon melyik párt mennyi szavazatot kap, hanem hogy mikor tér meg Magyarország.
Az apostoli királyság keresztény hagyományai címmel tartott előadást Varga Tibor, a rendezvény főszervezője. Előadásában ujjhegyre szedte a kereszténység magyar vonatkozásait, sajátosságait, amelyeket gyakran közép-európai liturgiának említenek. „Azért nem hívják magyar liturgiának, mert ez esetben világossá válna, az apostoli magyar királyság létezése, érvényessége” – tette hozzá a jogtörténész.
Úgy véli, nincs szükség új vallásra. Hiszen akkor mi lenne őseinkkel: Rákóczival, Hunyadival, Bethlennel, Szent László Királlyal, akik keresztény magyar uralkodók voltak – tette fel a kérdést a Szent Korona Országáért Alapítvány elnöke.

http://szentkoronaorszaga.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés