Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2009. december 11., péntek

Svéd Királyság - Nobel díj 2009

Kungafamiljen under Nobelprisceremonin i Konserthuset. Foto: Anders Wiklund, Scanpix

Kungafamiljen under Nobelprisceremonin i Konserthuset. Foto: Anders Wiklund, Scanpixrs

Kungen delade ut 2009-å Nobelpris

 Kanadensisk-amerikanske Williard Boyle tar emot 2009-års Nobelpris i fysik av Kungen i Konserthuset. Varje pris består av en medalj, ett personligt diplom och en summa pengar. Foto: Peter Andrews, Reuters.
Kanadensisk-amerikanske Williard Boyle tar emot 2009-års Nobelpris i fysik av Kungen i Konserthuset. Varje pris består av en medalj, ett personligt diplom och en summa pengar. Foto: Peter Andrews, Reuters.
Torsdagen den 10 december deltar Kungafamiljen i årets Nobelfestligheter, som tog sin början i Konserthuset.
Kungen delade ut Nobelpriset i fysik, kemi, medicin och litteratur samt Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne .

Kläder och smycken


Kungen bär Serafimerordens ljusblå band och kraschan, Vasaordens storkorskraschan samt Nordstjärneordens kors i svart band runt halsen. Han har fyra minnesmedaljer över Konungarna Gustaf V, Gustaf VI Adolf, Haakon VII och Olav V av Norge (miniatyrbrickor).Drottningen bär en ljusgrön klänning med broderad tyll i rosa och svagt syren. De smycken som Drottningen valt till detta tillfälle är Drottning Sophias diadem, ett barockpärlhalsband och grå poireformade örhängen. Drottningen har Serafimerordens ljusblå band och kraschan samt ett miniatyrporträtt av Kungen inramat av briljanter.
Kronprinsessan har en plommonlila klänning i sidensatäng. Till denna bär hon sexknappsdiademet, som ingår i riksregalierna och är en kronjuvel. Kronprinsessans örhängen och halsband är från ametistgarnityret. Kronprinsessan har Serafimerordens ljusblå band och kraschan samt ett miniatyrporträtt av Kungen inramat av briljanter.
Prinsessan Madeleine bär en grön duchesseklänning med svart spets. Till det har hon fyrknappsdiademet. Hon har också ett privat briljanthalsband och briljantörhängen. Prinsessan har Serafimerordens ljusblå band och kraschan samt ett miniatyrporträtt av Kungen inramat av briljanter.

www.royalcourt.se

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés