Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2014. augusztus 15., péntek

Világszenzáció - Első helyen a magyar gazdasági növekedés az Európai Unióban

A második negyedévben éves alapon a magyar GDP nőtt a leggyorsabban az Európai Unióban, még a régiós versenytársaink vagy a balti országok sem tudtak minket megelőzni - húzta alá Orbán Gábor adó- és pénzügyekért felelős államtitkár a HírTV Magyarország élőben című műsorában.
Az államtitkár hozzátette: az első negyedévhez viszonyítva is csak Lettország előzte meg Magyarországot.

Nemcsak a negyedéves statisztikákban, hanem az év egészében jelentős javulás várható, különösen az európai átlaghoz képest, hiszen a szintén most nyilvánosságra kerül európai adatok szerint a legnagyobb uniós gazdaságok inkább stagnáltak vagy minimálisan tudtak nőni - fejtette ki Orbán Gábor.

A kiemelkedő magyar GDP hátteréről szólva elmondta, viszonylag széles bázisú a növekedés, ahhoz minden ágazat jelentősen hozzájárult. Az építőipar több mint 20 százalékkal bővült az időszakban, gyorsabb és hatékonyabb lett az uniós források felhasználása is, a fogyasztás is felpörgött - sorolta az államtitkár.

A folyamatok fenntarthatóságról az államtitkár azt mondta, hogy mivel negyedéves alapon fennmaradhat a 0,8 százalék körüli bővülés, így összegségében a 2014-es évre is várható a 3 százalék feletti gazdasági növekedés, ami rácáfol az elemzők alacsonyabb várakozásaira.
(NGM)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés