Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2010. november 8., hétfő

Erdély a Magyar Királyság része! - Kiosztották a Báthory-díjakat Kolozsváron

Kiosztották a Báthory-díjakat
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács oktatási bizottsága idén 16 elismerést adott át.




Kolozsváron kiosztották a Báthory-díjakat. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács oktatási bizottsága idén 16 elismerést adott át. A díjazottak között van a Duna Televízió is. 
Az elismerést azoknak ítélik oda, akik a legtöbbet tették az állami finanszírozású magyar felsőoktatás megteremtéséért. Az erdélyi és moldvai magyar politikai és akadémiai elitnek többet kell tennie, mivel  Európa egyik legnagyobb és legjelesebb nemzete vagyunk, így több Magyar egyetemre van szükség Erdélyben! - melyben fontos szerep jut a Bolyai Kezdeményező Bizottságnak.
– Olyan feladat, amely komplex, amelynek nagyon sokfajta következménye van, és politikai bölcsesség, merészség szükséges ahhoz, röviden: politikai érzék, hogy ezt az erdélyi magyar politikusok megvalósítsák – fogalmazott Szőcs Géza díjazott, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára.
Idén illetve tavaly akkreditálták a Partiumi és a Sapientia-Erdélyi Magyar Tudományegyetemet, bővült az állami egyetemeken működő magyar szakok sora is, de ennél több kell – mondta Tőkés László, az Európai Parlament elnöke.
– Az erdélyi magyarságnak legyen több önálló egyeteme – jelentette ki egy díjazott, a Pro Európa Liga elnöke.
Báthory-díjban részesült a Duna Televízió is. A Nemzet Televíziója megalakulása óta nagy teret szentel az oktatás ügyének – hangzott el az ünnepségen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés