Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2010. március 24., szerda

Vajdaság a Magyar Királyság része!

Új testület alakul a Vajdasági Képviselőházban
A nemzeti kisebbségeket érintő kérdésekben fogja véleményezi a parlamenti döntéseket.



A Nemzeti Közösségek Tanácsának 30 tagja lesz. A vajdasági statútum rendelkezik a Nemzeti Közösségek Tanácsának megalakításáról. A testület önálló határozatokat, és véleményével befolyásolhatja a döntéshozatalt.  
- Ez a testület azt a célt szolgálja, hogy a parlamenti munkából a döntéshozatalból kiszűrje azokat a feszültségeket, amik adott pillanatokban megszoktak jelenni, amikor egy-egy kérdés vonatkozásában, elsősorban kisebbségi oldalról aggályokat fogalmazunk meg – mondta Pásztor István a VMSZ elnöke.
A 30 tagú tanácsnak a fele magyar.
A Tanácsba 15 kisebbségi közé azok jutnak, akik egyéni választókörzetben szereztek mandátumot, ott ahol a lakosságnak több mint 30 százaléka valamilyen nemzeti kisebbséghez tartozik. A VMSZ-nek négy ilyen képviselője van: Egeresi Sándor, Fehér László, Körmöczi László és Tóh Tivadar. A legideálisabb az lenne, hogy a döntéseket konszenzussal tudná meghozni. Ez a leglényegesebb, mert akkor tényleg azt mondhatnánk, hogy az itt Vajdaságban élő össznemzetiség valamilyen ügyben egyet értett – fejtette ki Tóth Tivadar a VMSZ frakcióvezetője. Az újabb intézménnyel a magyarság érdekérvényesítési lehetősége tovább erősödik.  
Forrás: Híradó
Szerző: Csíkos Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés