Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2010. március 22., hétfő

Őfelsége I. Levente Apostoli Magyar Király részt vett a Budapesti Tavaszi Fesztivál "Vendégünk a Dán Királyság" program megnyitóján a Budavári Királyi Palotában


Az Országos Széchenyi Könyvtár 2010. március 20. és április 10. között három kiállítással csatlakozik a Budapesti Tavaszi Fesztivál "Vendégünk Dánia" elnevezésű programjához. A Maszk-játékok című könyvkiállítás célja a dán irodalom magyar nyelvre lefordított műveinek bemutatása az Országos Széchenyi Könyvtár gyűjteményében megtalálható, a 18. századtól napjainkig megjelent köteteken keresztül. A "Korunk lenyomata" című grafikai kiállítás 116 kortárs dán művész alkotását mutatja be. A vándorkiállítás a Dán Grafikusok Szövetségének (Danske Grafikere) 30 éves jubileumára készült. A "Tisztelgés Karen Blixen előtt" emlékkiállítás dokumentumait a kecskeméti Dán Kulturális Intézet bocsátotta rendelkezésünkre. A kiállítás anyaga korábban a Károlyi Palotában - a Petőfi Irodalmi Múzeumben, a kecskeméti Katona József Megyei Könyvtárban, és a debreceni Méliusz Juhász Péter megyei Könyvtárban volt látható. A tárlatokat 2010. március 20-án 14.30 órakor ünnepélyes keretek között a dán kulturális miniszter, Dr. Per Stig Moller nyitotta meg.  

A magyar királyi család részéről részt vett Őfelsége I. Levente Apostoli Magyar Király, Ő Királyi Felsége Csongor Herceg és Erzsébet Hercegné, Erzsébet grófné. Őfelsége királyi üdvözletét küldi II. Margit Dronning Margrethe Alexandrine Þórhildur Ingrid Dán KirálynőnekA Magyar Királyság a Dán Királysággal szövetségben és összefogással kell küzdjön Európa felemelkedéséért a globális térben! Őfelsége óhaja és királyi parancsa egyúttal a Budavári Királyi Palota felújítása, belső és külső királyi pompájának helyreállítása, a kulturális intézmények más épületbe való költöztetése ad majorem patriae gloriam!.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés