Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2010. július 18., vasárnap

Gödöllői Királyi Kastély

Szeptembertől látogathatók a gödöllői kastély megújult épületrészei


Szeptembertől látogathatók a Gödöllői Királyi Kastély megújult épületrészei; a munkálatoknak köszönhetően duplájára nő a látogatható terek mérete.

A tavaly júliusban kezdődött felújítás legjelentősebb szakaszához érkezett: újjászületett szárnyak, tájképi romantikus stílusban újították fel a parkot, amelyet több tízezer növénnyel és gyönyörű kandelábersorral díszítettek, a belső tereknél pedig az eredeti burkolatok restaurálásával és kiegészítésével, a korabeli ajtókkal és ablakokkal a kastély régi pompáját hozták vissza – mondta Révész T. Mihály, a Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.



Mint kifejtette, a munkálatok az ütemezésnek megfelelően haladtak, és nem keletkezett többletköltség. Kiemelte: ehhez kellett az önkormányzat segítő hozzáállása, egy tehetséges projektcsapat, valamint azok a minisztériumi munkatársak, akik éveken át támogatták a projektet. Mezős Tamás, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy egy kulturális projekt akkor lehet sikeres, ha jól előkészített. Megjegyezte, hogy a megszépült, korszerű kastélyra európai színvonalú kulturális centrumszerep vár.



Sokáig kellett várni arra, hogy a kastély zárt kapui kinyíljanak, hiszen az csak 1996-ban történt meg - emlékeztetett Gödöllő polgármestere, Gémesi György. Szólt arról, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megvalósult, 1,6 milliárd forint költségű beruházással újjászületett kastély a város számára nagyon fontos, hiszen kiemelt cél a minőségi turizmus megvalósítása.



Gémesi György szerint a város és a kastély kapcsolata mindvégig szoros volt, és az önkormányzat vállalta, hogy a kastély mintegy öthektáros parkját ingyen gondozza. A polgármester hozzáfűzte: nemcsak a kastély és a park, hanem annak környezete, a város is megújul. Holub Katalin, a kastély szóvivője elmondta: új szolgáltatások is várják majd a közönséget, egyebek mellett vetítőterem, múzeumpedagógiai műhely és zenei mesterkurzusok tartására is alkalmas új termek.

http://www.mult-kor.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés