Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2010. június 15., kedd

Keresztény lovagrendek nemzetközi találkozója Sümegen

Keresztény lovagrendek nemzetközi találkozója Sümegen
2010. június 15. 8:05

Szent László közelgő ünnepéhez kapcsolódva rendezték meg idén is a keresztény lovagrendek nemzetközi találkozóját a Veszprémi Főegyházmegyéhez tartozó Sümegen nemrég, a Szent László Egyesület és Lovagrend ünnepélyes szentmisével és lovagavatási szertartásával összekötve.


A rendezvényre mintegy száz lovag érkezett a világ minden tájáról. Jelen volt Tempfli József nyugalmazott nagyváradi püspök (a Szent László lovagrend priorja) is.
A lovagrendek ma már kizárólag humanitárius szolgálatot látnak el, politikai, vallási megkülönböztetés nélkül. Rászorulók számára nyújtanak anyagi és tárgyi segítséget a természeti katasztrófák és a társadalmi igazságtalanság sújtotta vidékeken, tevékenységük nem korlátozódik Európára, hanem kiterjed Ázsiára és Afrikára is. Mindezt közel egy évtizede hálózati együttműködéssel végzik. A médiumok segítségével gyűjtenek a magyarországi árvízkárosultak javára is.
A lovagrendek képviselői ünnepélyes keretek között megkoszorúzták Szent László király szobrát a város központjában, majd a plébániatemplomban Tempfli József szentmisét mutatott be. 
Toldi Éva/Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés