Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2010. április 14., szerda

A Király miniszterelnöke


Út nyílt a nemzet felemelkedéséhez

Kiút nyílt a nemzet felemelkedéséhez, a többség szándéka az volt, hogy olyan változás álljon be a politikai vezetésben, amely élhetővé teszi ezt az országot – így értékelték egyházi méltóságok a 2010-es parlamenti választások első fordulójának eredményét. Az emberek komolyan vették felelősségüket, és elmentek szavazni – mondta Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke az Európa Rádiónak, utalva arra, hogy több mint ötmillió választó adta le a voksát a 2010-es parlamenti választások első fordulójában. A püspök szerint ez azt mutatja, hogy a polgároknak „fontos, mi történik ebben az országban”. Az eredmények ismeretében pedig egyértelmű: sokaknak az volt a szándéka, hogy olyan változás álljon be a vezetésében, amely élhetővé teszi az országot. Bölcskei Gusztáv megnyugtatónak nevezte, hogy „Reménység szerint olyan kormány fog alakulni, amely azokat az értékeket tartja fontosnak, amelyeket mi is fontosnak tartunk”.

Több kereszténydemokrata politikus már az első fordulóban nyert


Több kereszténydemokrata politikus szerzett parlamenti mandátumot már a voksolás első fordulójában, a második fordulóban még hárman méretik meg magukat a párt jelöltjei közül a Fidesz-KDNP színeiben; várhatóan legalább a harmadával nőni fog a KDNP-képviselőcsoport létszáma. A 2010-es országgyűlési választások első fordulójában mandátumot szerzett többek között Semjén Zsolt, a KDNP elnöke Kalocsán, Básthy Tamás Vas megyében, Firtl Mátyás Győr-Moson-Sopron megyében, Hargitai János Baranyában, Harrach Péter Pest megyében. Karvalics Ottó Somogyban, Nagy Andor Nógrádban, Móring József Attila Somogyban, Michl József Komárom-Esztergomban, Puskás Tivadar Vasban, Rétvári Bence a főváros XI. kerületében és Szászfalvi László szintén Somogyban lett képviselő. Pest megyében mandátumhoz jutott Aradszki András, míg Szabolcsban Seszták Miklós. A XI. kerületben Simicskó István 1857 vokssal kapott többet, mint a szocialista Molnár Gyula kerületi polgármester. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Nagy Kálmán áll első helyen 40,62 százalékkal a szocialista Káli Sándor előtt, aki 28,5 százalékot szerzett. A második fordulóban méreti meg magát a főváros XIII. kerületében Spaller Endre, aki 36,37 százalékot kapott. Ellenfele a szocialista Tóth József 44,71 százalékkal vezet, az MSZP-s politikus 2234 szavazattal szerzett többet.A tavaszi országgyűlési választások után várhatóan körülbelül 30 fős KDNP-frakció alakulhat. Jelenleg 162 fős a Fidesz-KDNP parlamenti frakciószövetsége, amelyből 23 képviselő politizál kereszténydemokrata színekben. Így várhatóan legalább a harmadával nőni fog a KDNP-képviselőcsoport létszáma. Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke korábban megerősítette, hogy az új Országgyűlésben is önálló frakció alakítására készülnek.

KDNP-s politikusok eredményei
Dr. Aradszki András - PEST megye 08. számú egyéni választókerület (Érd)
1. Dr. Aradszki András     FIDESZ-KDNP 54,10 - Mandátumot szerzett
Básthy Tamás, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje nyert Vas megye 3. választókerületében (Kőszeg). A politikus ezzel mandátumot szerzett.
1. Básthy Tamás (FIDESZ-KDNP ) - 65,52 százalék
Firtl Mátyás Sándor, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje nyert Győr-Moson-Sopron megye 7. választókerületében (Sopron). A politikus ezzel mandátumot szerzett.
1. Firtl Mátyás Sándor (FIDESZ-KDNP ) - 57,01 százalék
Dr. Hargitai János, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje nyert Baranya megye 5. választókerületében (Mohács). A politikus ezzel mandátumot szerzett.
1. Dr. Hargitai János (FIDESZ-KDNP ) - 63,98 százalék
Harrach Péter, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje nyert Pest megye 1. választókerületében (Szob). A politikus ezzel mandátumot szerzett.
1. Harrach Péter (FIDESZ-KDNP ) - 55,75 százalék
Karvalics Ottó János (Fidesz-KDNP) Somogy megye 6.vk.
1. Karvalics Ottó János - 52,11 százalék - Mandátumot szerzett
Dr. Nagy Kálmán BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN megye 03 .számú egyéni választókerület (Miskolc)
1. Dr. Nagy Kálmán   FIDESZ-KDNP   40,62
Dr. Nagy Andor, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje nyert Nógrád megye 3. választókerületében (Szécsény). A politikus ezzel mandátumot szerzett.
1. Dr. Nagy Andor (FIDESZ-KDNP ) - 58,73 százalék
Móring József Attila, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje nyert Somogy megye 4. választókerületében (Balatonboglár). A politikus ezzel mandátumot szerzett.
1. Móring József Attila (FIDESZ-KDNP ) - 58,97 százalék
Michl József, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje nyert Komárom-Esztergom megye 2. választókerületében (Tata). A politikus ezzel mandátumot szerzett.
1. Michl József (FIDESZ-KDNP ) - 55,74 százalék
Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) Vas megye 1.vk.
1. Dr. Puskás Tivadar     FIDESZ-KDNP      57,20 - Mandátumot szerzett
Dr. Rétvári Bence (Fidesz-KDNP) Budapest 15.vk.
1. Dr. Rétvári Bence     FIDESZ-KDNP    54,64 - Mandátumot szerzett
Dr. Semjén Zsolt, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje nyert Bács-Kiskun megye 7. választókerületében (Kalocsa) az Országos Választási Bizottság adatai szerint. A politikus ezzel mandátumot szerzett.
1. Dr. Semjén Zsolt (FIDESZ-KDNP ) - 57,93 százalék
Dr. Seszták Miklós - SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG megye 07. számú egyéni választókerület (Kisvárda)
1. Dr. Seszták Miklós     FIDESZ-KDNP     52,23 - Mandátumot szerzett
Szászfalvi László (Fidesz-KDNP) Somogy megye 5.vk.
1. Szászfalvi László     FIDESZ-KDNP   60,91 - Mandátumot szerzett

http://semjenzsolt.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés