Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2010. április 22., csütörtök

Felvidék a Magyar Királyság része - Felvidéki várak kulturális lánca





Összefognak a történelmi várak üzemeltetői a Felvidéken. Várútvonalat hoznak létre, amely a tervek szerint az észak-magyarországi Várak Útjával párhuzamosan futna, de néhol kereszteznék egymást. A cél közös: egy nemzetközileg elismert tematikus kulturális út létrehozása. A Füleki vár hivatalosan 10 éve látogatható, évente több mint húszezer turista keresi fel. A várudvar kulturális rendezvények színhelye, a Bebek torony állandó kiállításnak ad otthont.
– Mintegy majd négyszázezer eurónyi összegben sikerült megvalósítani a füleki várban beruházást, konkrét állagmegóvási munkálatokat –  mondta híradónknak Agócs Attila igazgató.
Felvidéken több száz Magyar vár illetve várrom található. Teljesen épen kettő maradt: Bajmóc és Krasznahorka. A várútvonal Kelettől – Nyugat-Felvidékig, Nagymihálytól Nyitra váráig húzódik.
–  A váraknak ez  mindenféleképpen pozitívum, kialakíthatnak közös honlapokat, köztudatba kerülhetnek. Az idegenforgalmat fejleszteni kell. Az érdekszövetség kialakulása nem csak a nagy, múzeumként működő várak hasznára lehet, hanem azokat is segítheti, akik önkéntesként, civil szervezetként kezdtek bele műemlék-felújításba.
Nyomtatás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés