Archiregnum

A Magyar Királyságban a Jóisten lakozik. Jelenléte annyira áthatja a szívünket, hogy még a Földünk megjelölésére is az Úr nevét használjuk. Úr, uruszág, ország, mondogatjuk királyságunkról. Uradalmakról beszélünk, mint a rendezett élet legkisebb egységéről. A Jóisten lelke van a Föld erejében, a Nap sugarában és a Szél zúgásában! A teremtés, a Mindenség koronája ez a királyság: az Isten országa, a világ legnagyobb csodája! A Mindenhatónak, a Földnek és a Népnek az egységét pedig az Égből alászállott Szent Korona pecsételi meg! Annyira szeretjük az összetartozás égi jelét, hogy egylényegűvé váltunk vele. Bennünk, általunk kelt életre a Szent Korona. Képe minden születő gyermeknek a szívében ott ragyog! Ez a fénylő tökéletesség összefűzi mindazokat akik valaha ebben a királyságban éltek. Az e világi és a mennyei élet összetartozik, mert a Szent Korona Királysága örök életű. Ez az evangéliumra épült ország jelként lebeg Ég és Föld között. A Világ más birodalmai úgy neveznek bennünket Archiregnum, Őskirályság, Főkirályság, Mintakirályság! Ebben a hazában az országos tisztségek viseléséért jár a legmagasabb fizetség, mert az Ország felemelkedése a legnagyobb dicsőség! A határokat és a törvényeket az Úristen jelölte ki, hogy mindenki kövesse az Örök Rendet! A mércét, amellyel a Szent Király megvalósítja a Mindenható tervét Budapesten őrzik örök emlékeztetőül, hogy mindenki emlékezetében tartsa: Mindenki azonos a Jóisten előtt! Az emberek a szerződéseiket a Jóisten papjai és szerzetesei előtt kötik, mert vallási szerződés minden egyezség. Az Isten papjai és szerzetesei életre szóló házasságban élnek, mivel a Jóisten a férfit és a nőt párnak, egynek teremtette! Az igazság szeretete igazgatja ezt az országot, mert az igazságérzet a Jóisten szeretete! Ez az ősi, égi eredetű királyság a Magyar Királyság! Isten és a Szent Korona nevében küzdjünk Nemzetünk felemelkedéséért!

Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2014. szeptember 17., szerda

Kulturális Örökség Napjai a Királyi kerteknél - Várkert Bazárban

A 200 éve született Ybl Miklós kerül idén a Kulturális Örökség Napjainak középpontjába szeptember 20-21-én. Magyarország 1991-ben csatlakozott a programhoz azt követően, hogy az Európai Tanács felkarolta a kezdeményezést. Idén már a Várkert Bazár és öt ingyenes kiállítása is várja a látogatókat a rendezvény idején. Az április elején, a Várkert Bazár Déli Palotáiban megnyitott, Ybl Miklóshoz és az épületegyütteshez kapcsolódó három kiállítást ebben a formában utoljára láthatja a közönség ezen a hétvégén.Fotó: Miniszterelnökség

Az „Egy építkezés képei”, az „Ostromok és hétköznapok” illetve az „A modern reneszánsz derült idomai” című tárlatok díjtalanul lesznek látogathatóak szombat és vasárnap. A Budapesti Történeti Múzeum „Ostromok és hétköznapok” című régészeti kiállítását kivéve, rövidesen újabb kiállítások érkeznek a másik két tárlat helyére. Mindezek mellett a Várkert Bazár második ütemében elkészült multifunkcionális termében továbbra is látogatható a 95 négyzetméteres Budapest Modell, amely a fővárost láttatja rendhagyó szemszögekből. A több mint negyven éve készített maketten a tágan vett belváros jelentős részét bejárhatjuk, és megkereshetjük magát a Várkert Bazárt is.Fotó: Miniszterelnökség Emellett érdemes megtekinteni a rámpamű alatti különleges térben az „Ybl gyermekszemmel” című kiállítást, amely az Ybl200 rajz- és fotópályázat legjobb munkáiból válogat. A Kulturális Örökség Napjai alatt a Várkert Bazár Északi Palotájában látható „Hungarikonok” című időszaki kiállítás kivételével minden tárlat, és természetesen a megújult neoreneszánsz kert is ingyenesen várja az érdeklődőket. A multifunkcionális terem előterében pedig a Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódó kísérőrendezvényekkel – beszélgetések, gyermekfoglalkozások – találkozhatnak az érdeklődők. (Miniszterelnökség)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés