Archiregnum

A Magyar Királyságban a Jóisten lakozik. Jelenléte annyira áthatja a szívünket, hogy még a Földünk megjelölésére is az Úr nevét használjuk. Úr, uruszág, ország, mondogatjuk királyságunkról. Uradalmakról beszélünk, mint a rendezett élet legkisebb egységéről. A Jóisten lelke van a Föld erejében, a Nap sugarában és a Szél zúgásában! A teremtés, a Mindenség koronája ez a királyság: az Isten országa, a világ legnagyobb csodája! A Mindenhatónak, a Földnek és a Népnek az egységét pedig az Égből alászállott Szent Korona pecsételi meg! Annyira szeretjük az összetartozás égi jelét, hogy egylényegűvé váltunk vele. Bennünk, általunk kelt életre a Szent Korona. Képe minden születő gyermeknek a szívében ott ragyog! Ez a fénylő tökéletesség összefűzi mindazokat akik valaha ebben a királyságban éltek. Az e világi és a mennyei élet összetartozik, mert a Szent Korona Királysága örök életű. Ez az evangéliumra épült ország jelként lebeg Ég és Föld között. A Világ más birodalmai úgy neveznek bennünket Archiregnum, Őskirályság, Főkirályság, Mintakirályság! Ebben a hazában az országos tisztségek viseléséért jár a legmagasabb fizetség, mert az Ország felemelkedése a legnagyobb dicsőség! A határokat és a törvényeket az Úristen jelölte ki, hogy mindenki kövesse az Örök Rendet! A mércét, amellyel a Szent Király megvalósítja a Mindenható tervét Budapesten őrzik örök emlékeztetőül, hogy mindenki emlékezetében tartsa: Mindenki azonos a Jóisten előtt! Az emberek a szerződéseiket a Jóisten papjai és szerzetesei előtt kötik, mert vallási szerződés minden egyezség. Az Isten papjai és szerzetesei életre szóló házasságban élnek, mivel a Jóisten a férfit és a nőt párnak, egynek teremtette! Az igazság szeretete igazgatja ezt az országot, mert az igazságérzet a Jóisten szeretete! Ez az ősi, égi eredetű királyság a Magyar Királyság! Isten és a Szent Korona nevében küzdjünk Nemzetünk felemelkedéséért!

Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2011. január 2., vasárnap

Magyar Európa Elnökség 2011

Egyedi Herendi-váza, belvárosi diplomatakalauz, Európa Pont a Millenárison - néhány az idei első félév magyar EU-elnökségéhez kapcsolódó alkotások, kiadványok, népszerű helyszínek közül, amelyek mellett időszaki kulturális programok százai is kísérik majd a következő hat hónapot a fővárosban és országszerte.

 


Herendi óriásváza (képgaléria)

Az EU-elnökség számos tanácskozásának helyet adó gödöllői királyi kastélyban állítják ki először azt a színpompás, 25 kilogrammos herendi vázát, amelyet a Herendi Porcelánmanufaktúra kifejezetten a magyarországi elnökség tiszteletére készített. A herendi szakemberek technikai bravúrnak tekintik az egy méter magas, úgynevezett Viktória-motívummal ellátott váza elkészítését. A nem mindennapi porcelánon halványzöld virágok és lepkék között aranyozott betűkkel az Európai Unió tagállamainak himnuszaiból vett részletek olvashatók. A váza az elnökség időszaka alatt a gödöllői Grassalkovich-kastélyban látható, utána pedig Brüsszelbe kerül az első magyar elnökség emlékére.

Budapest Lipótváros-Belváros önkormányzata My Walk - Az én sétám címmel angol nyelvű belvárosi kalauzt állított össze az uniós elnökség idejére Magyarországra érkező küldöttségeknek. A "zakózsebbe tehető" kiadvány a mindennapok életében nyújt segítséget a főként a belvárosi szállodákban lakó delegációk tagjainak egyebek mellett abban, hogy hol érdemes sétálni, reggelizni, ajándékot vásárolni, szórakozni, vacsorázni, irodát bérelni, és hogy éppen milyen kulturális esemény zajlik.

Januárban a budapesti Millenáris Parkban nyílik meg az Európa Pont, mely egyszerre lesz európai uniós információs központ, könyvtár, találkozóhely, valamint kapocs az állampolgárok és az EU intézményei között. A rendezvények között kiemelt szerepet kapnak a kulturális események: különböző témájú fórumokat, vitákat, kiállításokat, előadásokat, filmvetítéseket, kisebb koncerteket, nyílt napokat is rendeznek majd. A január 8-án és 9-én megrendezendő nyitóhétvégén filmvetítések, bábelőadás, tánc- és drámafoglalkozások mellett koncertek is várják az érdeklődőket.

Magyarország európai uniós elnökségének fél éve alatt itthon és külföldön mintegy 300 kulturális programot tartanak; a rendezvények - elsősorban koncertek, kiállítások és konferenciák - többségének helyszíne Budapest lesz.

Az elnökség alatt kiemelt helyet foglal el a Liszt-év programsorozata. A Liszt Ferenc születésének 200. évfordulóját ünneplő zenei évben Európa-szerte bemutatják a zeneszerző munkásságát és általa is vállalt magyarságát.

A további programok közé tartozik az Art Nouveau címmel január 20-tól Barcelonában, Brüsszelben és Budapesten, Európa három leghíresebb szecessziós városában megnyíló szabadtéri kiállítás, a városligeti Csónakázó-tavon május 1. és szeptember 30. között Művészet a tavon címmel megrendezendő kortárs szoborkiállítás, hét határon túli magyar város - Sepsiszentgyörgy, Eszék, Magyarkanizsa, Nagyszőlős, Lendva, Párkány, valamint Alsóőr és Felsőőr - bemutatkozása a május 9-i Európa-napon, a május 28-án országszerte megrendezendő "szomszédünnep", valamint a magyar EU-elnökség kiemelt témájával, a Duna-stratégia kulturális kérdéseivel foglalkozó Kultúrfolyam programsorozat.

A kulturális programkínálat online is áttekinthető az eu2011.hu/kultura honlapon, melyen az események mellett bemutatják Magyarország európai színvonalú, országmárkázásra is alkalmas értékeit a művészetektől a gasztronómiáig. A webes jelenlét magyar és angol nyelvű Facebook-profillal egészül ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés