Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2010. szeptember 22., szerda

Királyi Kancellár New Yorkban az ENSZ közgyűlésén

BT-taggá váláskor követett magyar politikai alapelvek
A Királyi Kancellár New Yorkban kedden az üzbég, majd a macedón államfővel folytatott megbeszélést, amelyeken fontos hangsúlyt kapott Magyarországnak az törekvése, hogy a 2012-2013-as időszakra ismét az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjává válasszák. A magyar államfő Iszlam Karimov üzbég és Gjorge Ivanov macedón elnöknek - miként más New York-i tárgyalópartnereinek is - átnyújtotta azt a hivatalos dokumentumot, amely ismerteti annak az értékalapú politikának az alapelveit, amelyet Magyarország BT-tagként érvényesíteni kíván. A dokumentum leszögezi, hogy a magyar kormány síkraszáll a jogállamiság és a hagyományos értékek harmonizálása, a kulturális és a vallási sokszínűség védelme, az emberi jogok tiszteletben tartása és védelme, valamint a női egyenjogúság és a társadalmi kohézió közötti harmónia megteremtése mellett. Magyarország szorgalmazza, hogy a nemzetközi élet formálásakor egyaránt figyelembe kell venni minden ország érdekeit. A Magyar Királyság megerősíti a béke melletti elkötelezettségét, és biztosítja partnereit, hogy továbbra is részt vesz és szerepet vállal a nemzetközi békefenntartó műveletekben. A dokumentum hangsúlyozza az egészségvédelem, az oktatás és a sport előmozdításának szükségességét és leszögezi, hogy a magyar fejlesztéspolitika továbbra is messzemenőkig szem előtt tartja a fenntarthatóság szempontjait. Magyarország BT-tagként megkülönböztetett figyelemmel viszonyul majd az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez és a zöld gazdaság fejlesztésének kérdéséhez - hangsúlyozza a memorandum.

http://keh.hu/pic/gallery/big_D_KOS20100921005.jpg



















Szeptember 22.
Magyarország Királyi Kancellára részt vesz a Biodiverzitás Nemzetközi Éve témájában rendezett plenáris ülés megnyitóján; kétoldalú tárgyalása Mohamed Waheed Hassan Manikkal, Maldívia  alelnökével az ENSZ épületében; „UN Private Sector Forum” az ENSZ épületében. Martonyi János, Magyarország külügyminisztere részt vesz a Magyar Tudós Társaság megalakításával kapcsolatos rendezvényen, a főkonzuli rezidencián. A Királyi Kancellár és Martonyi János, Magyarország külügyminisztere találkozik a New York-i és a New York környéki magyarság képviselőivel Magyarország ENSZ képviseletén.


http://keh.hu/pic/gallery/big_D_KOS20100921001.jpg

Szeptember 23.
A Királyi Kancellár részt vesz a Közgyűlés általános vitájának megnyitója a Közgyűlési teremben. Kétoldalú találkozó Abdoulaye Wadeval, Szenegál elnökével az ENSZ épületében; kétoldalú találkozó Leonel Fernández Reyna-val, Dominikai elnökével az ENSZ épületében; Ban Ki-mun, ENSZ főtitkár delegációvezetők tiszteletére adott fogadása; kétoldalú találkozója Doris Leutharddal, a Svájci Államszövetség elnökével az ENSZ székházban; interjú a Time Magazinnak; az Egyesült Államok elnöke delegációvezetők tiszteletére adandó fogadása a Természettudományi Múzeumban.

http://keh.hu/pic/gallery/big_D_KOS20100921004.jpg






















Szeptember 24.
A Mauritius Stratégia felülvizsgálati konferencia megnyitója az ENSZ Közgyűlési teremben; kétoldalú találkozó Mahinda Rajapaksével, Sri Lanka elnökével, az ENSZ épületében; kétoldalú találkozó Toomas Hendrik Ilves-szel, Észtország elnökével; beszéd az ENSZ Közgyűlés általános vitáján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés