Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2010. szeptember 2., csütörtök

A Király külügyminisztere - A sikeres elnökség fogja növelni Magyarország tekintélyét

Martonyi: a sikeres elnökség növeli Magyarország tekintélyét
2010. szeptember 2. - KüM

Martonyi János a külképviselet-vezetői értekezleten tartott előadásában elmondta, hogy a 2011-es soros magyar EU-elnökség idején lesz lehetőség a magyar szempontok megjelenítésére, ugyanakkor igazi magyar érdeket az elnökségi feladatok korrekt végrehajtása is jelent.


Megjegyezte, volt már példa arra, hogy egy tagállamnak sikerült érvényesítenie szempontjait elnöksége idején az uniós cselekvésben. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az elnökség az a különleges hat hónap, amikor Magyarország kormányozza az Európai Uniót, és az elnökséget felhasználva saját céljait valósítja meg.

A külügyminiszter rámutatott: Magyarország nagyon sokat fog nyerni, erősítheti tekintélyét, ha megfelelő módon el tudja látni az elnökségből fakadó feladatokat, és az elnökség alatt minden konkrét feladatban sikerül a magyar érdeket érvényesíteni.

Martonyi János helyzetértékelése szerint Magyarország sajátos helyzetben van, amelyben egyrészt világos, megfelelő érték- és érdekalapú stratégiára van szükség, másrészt végre kell hajtani az azonnali cselekvést igénylő legfontosabb feladatokat.

Ezen fontos feladatok között első helyen említette, hogy segíteni kell az ország előrejutását gazdasági téren, a felzárkózást Nyugat-Európához; ebben – mint mondta – a külpolitikának megvan a maga különleges szerepe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés