Archiregnum

A Magyar Királyságban a Jóisten lakozik. Jelenléte annyira áthatja a szívünket, hogy még a Földünk megjelölésére is az Úr nevét használjuk. Úr, uruszág, ország, mondogatjuk királyságunkról. Uradalmakról beszélünk, mint a rendezett élet legkisebb egységéről. A Jóisten lelke van a Föld erejében, a Nap sugarában és a Szél zúgásában! A teremtés, a Mindenség koronája ez a királyság: az Isten országa, a világ legnagyobb csodája! A Mindenhatónak, a Földnek és a Népnek az egységét pedig az Égből alászállott Szent Korona pecsételi meg! Annyira szeretjük az összetartozás égi jelét, hogy egylényegűvé váltunk vele. Bennünk, általunk kelt életre a Szent Korona. Képe minden születő gyermeknek a szívében ott ragyog! Ez a fénylő tökéletesség összefűzi mindazokat akik valaha ebben a királyságban éltek. Az e világi és a mennyei élet összetartozik, mert a Szent Korona Királysága örök életű. Ez az evangéliumra épült ország jelként lebeg Ég és Föld között. A Világ más birodalmai úgy neveznek bennünket Archiregnum, Őskirályság, Főkirályság, Mintakirályság! Ebben a hazában az országos tisztségek viseléséért jár a legmagasabb fizetség, mert az Ország felemelkedése a legnagyobb dicsőség! A határokat és a törvényeket az Úristen jelölte ki, hogy mindenki kövesse az Örök Rendet! A mércét, amellyel a Szent Király megvalósítja a Mindenható tervét Budapesten őrzik örök emlékeztetőül, hogy mindenki emlékezetében tartsa: Mindenki azonos a Jóisten előtt! Az emberek a szerződéseiket a Jóisten papjai és szerzetesei előtt kötik, mert vallási szerződés minden egyezség. Az Isten papjai és szerzetesei életre szóló házasságban élnek, mivel a Jóisten a férfit és a nőt párnak, egynek teremtette! Az igazság szeretete igazgatja ezt az országot, mert az igazságérzet a Jóisten szeretete! Ez az ősi, égi eredetű királyság a Magyar Királyság! Isten és a Szent Korona nevében küzdjünk Nemzetünk felemelkedéséért!

Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2014. június 12., csütörtök

Budavári Palotakoncert 2014, augusztus 8-9.network.hu
 A Budavári Palotakoncert tavalyi sikere, illetve az idei rendezvény iránti érdeklődés eredményeként nyáron két egymást követő napon, augusztus 8-án és 9-én is lesz "Operett a Duna fölött". A Budai Vár Oroszlános udvarán rendezett operett gáláról a szervezők a Budapesti Operettszínházban tartottak sajtótájékoztatót.

Szívet melengetőnek érzem, hogy Budavári Palotakoncert magánkezdeményezésre jött létre. A Budapesti Operettszínház természetesen nagy örömmel állt az ötlet és az esemény mellé, ami végül egy magáncég és színházunk összefogásával valósult meg" - hangsúlyozta Kerényi Miklós Gábor, aki példaértékűnek tekinti, hogy egy állami intézmény és egy vállalkozás kooperációjából ilyen sikeres és hiánypótló rendezvény születhetett. A Budapesti Operettszínház direktora, aki egyben a Palotakoncert rendezője is, kiemelte, fontosnak tartja, hogy a művészetnek, a művészeknek ma is legyenek támogatói, mecénásai, ezért is tartja rendkívül előremutatónak ezt az együttműködést Nacsa Olivér és dr. Vadász Dániel producer-ötletgazdákkal.
Kerényi Miklós Gábor szeretné a tavalyi koncert sikerét túlszárnyalni az idei programmal
"Régóta vártam egy ilyen, a zenés színház iránt érdeklődő embereket és intézményeket egyaránt megmozgató eseményre az operett műfajában, amire az elmúlt több mint 20 évben nem volt példa. Külön öröm volt látni, hogy a tavalyi gála után a közönség állva ünnepelte azt a zenés műfajt, amit világszerte nagyon sokan temetnek. A Budapesti Operettszínház immár 15 éve igyekszik rácáfolni arra, hogy az operett nem elavult, sőt, izgalmas és korszerű, ezzel az új összefogással pedig úgy érzem a missziónk újabb lendületet vett." - véli KERO®.

A direktor elárulta azt is, régi vágya, hogy Budapest a zenés színházak fővárosává váljon, aminek kedvez az a tény is, hogy Magyarország operett nagyhatalom, hiszen itt játsszák ezt az immár hungarikummá minősített műfajt a legizgalmasabban és legszívhezszólóbban.

"Azzal, hogy idén ismét megrendezzük a Palotakoncertet, még nagyobb feladat elé állítottuk magunkat, hiszen túl kell szárnyalnunk a tavalyi sikert - igyekezni fogunk!" - mondta Kerényi Miklós Gábor, és hozzátette, az idei műsor összeállításánál nem szerették volna ismételni a tavalyi gála repertoárját, így ennek szellemében állították össze az idei programot, ami hat blokkból áll majd.
Magyaros mulatás - már a sajtótájékoztatón is: Kerényi Miklós Máté-Dancs Annamari
A koncert első részét az "Operett-forgatag a Várban" blokk indítja, amelyben magyar operett-részletek mellett Bécshez köthető dallamok is felcsendülnek, egy igazi bál forgatagát idézve. Ezt követi a "Budapesti képeslap", aminek már a címe is beszédes: a hamisítatlan budapesti "flaszter-operettnek" adózik, olyan módon, hogy a pesti hangulat, életérzés megérintse a külföldi nézőket is.  "Az idei Budavári Palotakoncert első részét a "Duna-parti randevú" című blokk zárja, amiben a Duna-parti szállodasor külföldi vendégei hozzák el dalaikat Budapestre. Ebben a blokkban hangzik fel például a csodálatos kán-kán A Bajadérból - magyarázta a gála rendezője. - A "Világok találkozása" nevű blokkban megpróbálunk több, a világ különböző tájáról érkező operett szereplőt bemutatni, köztük Radjamit A Bajadérból, Szu-Csongot a Mosoly országából, vagy a Leányvásár Tom Migles-jét. A különböző tájakról érkező figurák egy-egy operett-dalon keresztül mutatkoznak be" - folytatta a koncepció ismertetését a direktor. A második rész második blokkja, a katonavilágot idézi és a "Kaszárnya történetek" címet kapta. A záró rész, "Magyar virtus, magyar vér" címe is előrevetíti, hogy a fináléban a magyar operett-játszás legjava mutatkozik be.

A Budavári Palotakoncerten fellépő művészek a tavalyi sikert felidézve kiemelték, nagyon sok pozitív visszajelzést kaptak a gála után, különböző fórumokon. Kállay Bori hozzátette, nem is értette, hogy egy ilyen típusú rendezvény ötlete eddig miért nem jutott eszébe senkinek. Bordás Barbarának külön élményt jelentett, hogy a tavalyi Palotakoncerten énekelt először duettet Kállay Borival, mint ahogyan az is emlékezetes maradt számára, hogy a Várban a délelőtti próbák alatt az arra járó turisták mind azonnal jegyet akartak váltani az előadásra, aminek a próbájába csöppentek. Oszvald Marika úgy véli, mindannyiunk meghatározó emlékei gyerekkorunk meséi, az operett pedig ezt a mesevilágot idézi fel felnőtt korban. Akinek van affinitása a varázslatra, újraélheti a gyerekkori meséket, egy ehhez teljes mértékben passzoló miliőben - a művésznő szerint a Budavári Palota, mint helyszín és az operett, mint műfaj együtt jelentik a gála sikerének titkát. Dolhai Attila felidézte, milyen nagy benyomást tett rá, hogy a tavalyi koncertet a közönség a viharos, zord idő ellenére végig élvezettel nézte, hallgatta, és hozzátette, hogy nagyon örül annak, hogy a Budavári Palotakoncert új lendületet adott a műfajnak.

Nacsa Olivér producer-Kállay Bori-Kékkovács Mara

Nacsa Olivérnek, a Budavári Palotakoncert egyik megálmodójának, gyerekkora óta szívügye az operett; amikor tavaly felmerült benne a gála ötlete, nem volt kérdéses számára, hogy ezt az eseményt a Budapesti Operettszínházzal közösen hívják életre. "Az a tapasztalatunk, hogy világviszonylatban is nagyon kevés ilyen jellegű koncert van, ezt támasztja alá azoknak a külföldi vendégeknek a véleménye is, aki egybehangzóan úgy nyilatkoztak a tavalyi gála után, hogy hasonló  hangulatú koncertben nemigen volt részük máshol. A közönség visszajelzései mellett rendkívül jólesett a fellépők véleménye is, mely szerint számukra is különleges élményt jelentett a fellépés az Oroszlános udvarban, ilyen különleges környezetben" - emelte ki Nacsa Olivér, aki bejelentette azt is, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel idén a Budavári Palotakoncert kétnapos rendezvénnyé válik, így az augusztus 9-i mellet még egy előadást hirdettek meg a szervezők, augusztus 8-ra.

A rendezők hároméves szerződést kötöttek az MTVA-val is, miután a tavaly az állami ünnep előestéjén, augusztus 19-én sugárzott Palotakoncert az m1-en főműsoridőben a teljes lakosságnál mérve mindkét kereskedelmi csatorna nézettségét túlszárnyalta. "Ez azt jelenti, hogy egymillió háromszázezer emberhez jutott el a Budavári Palotakoncert. Mindez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy erre a műfajra igenis kíváncsiak az emberek" - véli a rendezvény ötletgazdája, aki hozzátette, hogy az operett népszerűsítés mellett a szervezők nem titkolt célja, hogy az eseményt összekössék Budapest, mint turisztikai célpont népszerűsítésével is. "Amellett, hogy nagyon büszkének kell lennünk, arra, hogy operett szerzőink a világ legjátszottabb zeneszerzői közé tartoznak, a Palotakoncert és a helyszínéül szolgáló Budai Vár remek lehetőséget ad arra is, hogy a külföldi közönség Budapestet is jobban megismerje" - mondta Nacsa Olivér, és azt ígérte a cél érdekében "idén a tavalyihoz képest még egy fokozattal magasabbra kapcsolunk, mind látványban, mind zeneileg."

A műsor látványvilágát pirotechnikai és mozgóképes elemek teszik különlegessé, a rendezők magas színvonalú színpad-, hang- és fénytechnikával készülnek. A szabadtéri gálaest KERO® rendezésében izgalmas látványvilágot, egyedi megoldásokat ígér. A művészeket a Budapesti Operettszínház ötven tagú szimfonikus zenekara kíséri, Makláry László vezényletével, valamint a műsorban közreműködik a teátrum húsz fős, Lőcsei Jenő által vezetett balettkara is.

A gálaesten fellép: Bordás Barbara, Fischl Mónika, Frankó Tünde, Kállay Bori, Boncsér Gergely, Dolhai Attila, Vadász Dániel, Dancs Annamari, Kékkovács Mara, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Brasch Bence, Faragó András, Peller Károly, Kerényi Miklós Máté.

JEGYÉRTÉKESÍTÉS A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZBAN,
AZ INTERTICKET ORSZÁGOS HÁLÓZATÁBAN,
VALAMINT ONLINE A JEGY.HU WEBOLDALON

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés