Archiregnum

A Magyar Királyságban a Jóisten lakozik. Jelenléte annyira áthatja a szívünket, hogy még a Földünk megjelölésére is az Úr nevét használjuk. Úr, uruszág, ország, mondogatjuk királyságunkról. Uradalmakról beszélünk, mint a rendezett élet legkisebb egységéről. A Jóisten lelke van a Föld erejében, a Nap sugarában és a Szél zúgásában! A teremtés, a Mindenség koronája ez a királyság: az Isten országa, a világ legnagyobb csodája! A Mindenhatónak, a Földnek és a Népnek az egységét pedig az Égből alászállott Szent Korona pecsételi meg! Annyira szeretjük az összetartozás égi jelét, hogy egylényegűvé váltunk vele. Bennünk, általunk kelt életre a Szent Korona. Képe minden születő gyermeknek a szívében ott ragyog! Ez a fénylő tökéletesség összefűzi mindazokat akik valaha ebben a királyságban éltek. Az e világi és a mennyei élet összetartozik, mert a Szent Korona Királysága örök életű. Ez az evangéliumra épült ország jelként lebeg Ég és Föld között. A Világ más birodalmai úgy neveznek bennünket Archiregnum, Őskirályság, Főkirályság, Mintakirályság! Ebben a hazában az országos tisztségek viseléséért jár a legmagasabb fizetség, mert az Ország felemelkedése a legnagyobb dicsőség! A határokat és a törvényeket az Úristen jelölte ki, hogy mindenki kövesse az Örök Rendet! A mércét, amellyel a Szent Király megvalósítja a Mindenható tervét Budapesten őrzik örök emlékeztetőül, hogy mindenki emlékezetében tartsa: Mindenki azonos a Jóisten előtt! Az emberek a szerződéseiket a Jóisten papjai és szerzetesei előtt kötik, mert vallási szerződés minden egyezség. Az Isten papjai és szerzetesei életre szóló házasságban élnek, mivel a Jóisten a férfit és a nőt párnak, egynek teremtette! Az igazság szeretete igazgatja ezt az országot, mert az igazságérzet a Jóisten szeretete! Ez az ősi, égi eredetű királyság a Magyar Királyság! Isten és a Szent Korona nevében küzdjünk Nemzetünk felemelkedéséért!

Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2014. február 25., kedd

Várfejlesztés projekt


A Várkert Bazár épületeinek felújítása várhatóan 2014. március 30-án fejeződik be. Hogy mi lesz itt? Az épületegyüttes északi és déli végén az egykori lakóházakban egy-egy új kiállítótér nyílik: az egyik a Tradíció Háza, a másik a Kortárs Kreativitás Háza. Megépül egy föld alá süllyesztett, multifunkcionális rendezvényterem és egy mélygarázs, fölöttük sétány idézi majd föl az Ybl Miklós által megálmodott kertet. Kialakítanak egy éttermet, egy kávézót, az úgynevezett Öntőház udvarban pedig az egykori Ifiparkra emlékeztető, retró stílusú vendéglátóhelyet, illetve egy kisebb színpadot. 

Egy másik projektben átalakul majd a Vár közlekedése is, éspedig azzal az alapvető céllal, hogy a történelmi Vádnegyed könnyedén elérhető legyen mindenki számára, a forgalom mégse legyen zavaró. A beruházás első üteme többek közt a Várkert Bazárhoz kapcsolódó gyalogos közlekedés fejlesztését tartalmazza. A Déli Cortinafalnál, a Vízhordó lépcső mellett mozgólépcsőt építenek, mely a Várba szállítja a látogatókat (lásd a képeket). A Várkert Bazár alatt 298 kocsi befogadására alkalmas mélygarázs épül, s a kocsijukat ott hagyók fölliftezhetnek a felszínre. Lifttel nemcsak e parkolóból lehet majd följutni a várba, hanem a Gránit utcából, a Korlát utcából, valamint a Lovas utcai parkolóból is.

Rendbeteszik a Lánchíd utca, a Döbrentei utca, valamint az Ybl Miklós tér környékét. Forgalomba állnak az új, környezetkímélő dízel és a még környezetkímélőbb elektromos buszok. Új villamosmegálló és dunai kikötő is épül, közel a Várkert Bazárhoz. A közlekedésfeljelsztési projekt első üteme 2015-ben fejeződik be. Három négy évvel később épülhet még egy mélygarázs, éspedig a Szabó Ilonka utcában. Erről még csak a koncepció-tervek készültek. A garázs várhatóan négyszintes lesz, és szintenként 45 autónak ad majd helyet. 


Egészen új arca lesz a térnek (forrás: varfejlesztes.hu)
http://varfejlesztes.hu, http://1.kerulet.ittlakunk.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés