Archiregnum

A Magyar Királyságban a Jóisten lakozik. Jelenléte annyira áthatja a szívünket, hogy még a Földünk megjelölésére is az Úr nevét használjuk. Úr, uruszág, ország, mondogatjuk királyságunkról. Uradalmakról beszélünk, mint a rendezett élet legkisebb egységéről. A Jóisten lelke van a Föld erejében, a Nap sugarában és a Szél zúgásában! A teremtés, a Mindenség koronája ez a királyság: az Isten országa, a világ legnagyobb csodája! A Mindenhatónak, a Földnek és a Népnek az egységét pedig az Égből alászállott Szent Korona pecsételi meg! Annyira szeretjük az összetartozás égi jelét, hogy egylényegűvé váltunk vele. Bennünk, általunk kelt életre a Szent Korona. Képe minden születő gyermeknek a szívében ott ragyog! Ez a fénylő tökéletesség összefűzi mindazokat akik valaha ebben a királyságban éltek. Az e világi és a mennyei élet összetartozik, mert a Szent Korona Királysága örök életű. Ez az evangéliumra épült ország jelként lebeg Ég és Föld között. A Világ más birodalmai úgy neveznek bennünket Archiregnum, Őskirályság, Főkirályság, Mintakirályság! Ebben a hazában az országos tisztségek viseléséért jár a legmagasabb fizetség, mert az Ország felemelkedése a legnagyobb dicsőség! A határokat és a törvényeket az Úristen jelölte ki, hogy mindenki kövesse az Örök Rendet! A mércét, amellyel a Szent Király megvalósítja a Mindenható tervét Budapesten őrzik örök emlékeztetőül, hogy mindenki emlékezetében tartsa: Mindenki azonos a Jóisten előtt! Az emberek a szerződéseiket a Jóisten papjai és szerzetesei előtt kötik, mert vallási szerződés minden egyezség. Az Isten papjai és szerzetesei életre szóló házasságban élnek, mivel a Jóisten a férfit és a nőt párnak, egynek teremtette! Az igazság szeretete igazgatja ezt az országot, mert az igazságérzet a Jóisten szeretete! Ez az ősi, égi eredetű királyság a Magyar Királyság! Isten és a Szent Korona nevében küzdjünk Nemzetünk felemelkedéséért!

Budavári Királyi Palota

Budavári Királyi Palota

Támogatja Nagy-Magyarország, a Magyar Királyság területeinek egyesítését!

Királyi bejegyzések archívuma

A királyi oldal rendszeres olvasása jót tesz a Magyar Királyságnak és Önnek egyaránt!

2013. május 23., csütörtök

III. Magyar VilágtalálkozóHatártalan összefogás értékeinkért – ez az alapgondolata a napokban zajló III. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozatának, amelynek megnyitó ünnepségére kedden este került sor Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében.

  Öt földrész mintegy félszáz országából érkeztek magyar és nem magyar állampolgárok, s a több mint háromórás program során a kulturális programok mellett köszöntőkre, s civilelismerések átadására is sor került. A történelmi zászlósor (28 zászló), és a Szent Korona másolatának ünnepélyes bevonulásával kezdődött az ünnepség, majd a katolikus és református egyház nevében hangzottak el áldások. „Az összefogás nem lehet csupán jelszó, az értékek, a teljesítmények mentén kell építkeznie. Mérték; az érték, léptéke pedig a nagyvilág, merthogy magyarok mindenütt vannak”- mondta megnyitó beszédében dr. Tanka László, a Világtalálkozó elnöke. Üdvözlő beszédében dr. Mátrai Márta, a Magyar Országgyűlés háznagya, országgyűlési képviselő az állam szerepét hangsúlyozta a magyarság összetartásában, megemlítve azokat a legfontosabb törvényeket, kormányintézkedéseket, amelyek a nemzet egységét szolgálják. 
 Ezt követően a földrészek magyar közösségeinek üdvözletét  adta át:  Sallai János, (Mezőség, Szék polgármestere,), Tarics Hortenzia (Felvidék, Révkomárom),  Lovas Ilona (Kárpátalja, Ungvár), Bunyik Zoltán (Vajdaság, Újvidék), Őrvidék: Zelei József (Őrvidék,Kismarton). Majdakontinensek üdvözletei következtek: Ausztrália: Hódi Margit (Sydney), Amerika:  Szabó Zsóka (USA, Kalifornia) és  Dr. Besenyi Károlyné (Argentína); Afrika: Ahmed Szliman (Európa Afrikáért Alapítvány, Mauritánia); Ázsia: Suresh Chaudhary (India, Delhi); Európa: Radda István (Ausztria).
A Világtalálkozó alkalmából elismerések átadására is sor került. „A világ magyarságáért” elismerést kapta - többek között- Böjte Csaba erdélyi ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója; Buzánszky Jenő válogatott labdarúgó, az Aranycsapat tagja, a Nemzet sportolója; Dr. Kis Boáz református lelkész, a Magyar Népfőiskolai Kollégium elnöke; Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, űrkutató és Sára Sándor Kossuth Díjas filmrendező , a Nemzet Filmművésze. „Tiszteletbeli Magyar” elismerésben és az „Összefogás a magyarságért „díjban 3-3 fő részesült. Ugyancsak a rendezvényen  kerültek átadásra a  PDSU Alapítvány által kiírt Filmszociográfiai Mesterkurzus  díjai is.
A színvonalas, szívet-lelket melengető "Hazádnak rendületlenül légy híve" műsorban közreműködtek Beregszászi Olga, Mészáros János Elek Simándy díjas énekművész, Gál Laura, a Nagyváradi Kiss Stúdió Színház művészei, Kiss Törék Ildikó és Varga Vilmos, Tarics Péter (Felvidék), Szűcs Orsolya (Vajdaság), s a Széki Szalmakalap hagyományőrző néptánccsoport. 
 Már a megnyitó előtt zajlottak a III. Magyar Világtalálkozó eseményei. Csíksomlyón kezdődött a világtalálkozói csoport zarándokútjával, amelyen a moldvai és a gyimesi csángók körében két Világklub is megalakult, s  megköszönték Böjte Csaba ferences rendi atyának az árva gyermekek érdekében tett fáradozását.   Azután  a Kárpátalja szomszédságában, Aranyosapátiban, több százan gyűltek össze, hogy a négyeshatármenti találkozó keretében felavassák a Magyar Kultúra Lovagrend  fafaragó művészei  által készített művet, a Határtalan  Összefogás kapuját, amely a tavalyi Világtalálkozó emlékműve. De ugyanebben az időben Szegeden gyűltek össze a festőművészek, hogy hozzákezdjenek az idei nagy közös műhöz: a mintegy húsz négyzetméteres monumentális alkotáshoz, amely a Világok virága nevet viseli. Este a József Attila Színházban, majd az Uránia filmtermében  több órán át zajlottak a kulturális,  filmművészeti programok. 
A keddi megnyitót követően pedig országjáró utakra indulnak, a többi között Ópusztaszerre, Nemzeti Emlékparkunkba, Szegedre, a Magyar- Ausztrál barátság napjára. Bonyhádon és Szekszárdon a hungarikumok szerepelnek a középpontban, s a házigazdai szerepet Potápi Árpád, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke látja el. Törökszentmiklósra a Mezőségből, Kárpátaljáról,Svédországból és Nigériából is érkeznek vendégek. Debrecenben  nemzetek találkozója  lesz a Belvárosi Közösségi Házban, református zsinat, népfőiskolai kollégium tanácskozás a Mester utcai templomban, a felvidéki Révkomáromban Hungarikum és magyarság-est, Monokon pedig Kossuth-emléknapot rendeznek.
Budapesten zajlik a kétnapos tudományos konferencia, amelyen mintegy 130 előadás hangzik majd el. Nagy érdeklődés kíséri a Társadalmi Párbeszéd Fórumot, amelyen a hazai közéleti és szakmai kiválóságaink gondolatait hallgathatják a jelenlévők; lesz fórum az  egészségturizmusról, Világklub- vezetők találkozója a Stefánia Palotában, Erdélyi Est  a Bujdosó Székely étteremben. S mintegy másfélszázan ültetnek fákat a találkozás emlékeként  Rákospalotán, a Helytörténeti Emlékparkban.
Péntektől, három napon át tartó kiemelt rendezvényen, a  SYMA Rendezvényközpontban felépített Világfaluban lesz a nagy találkozások helyszíne, ahol minden korosztály számára kínálnak programokat. Vasárnap, a zárónap ,de aztán következnek még a kapcsolódó rendezvények: Balatongyörökön, Mátraderecskén, s Örkényben. Balatonlellén és Siófokon. Mindez a Világtalálkozó mottójához igazodóan, amely így hangzik: Határtalan összefogás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Oldal statisztika: összes oldalmegjelenítés